Bøje flyver igen - men hvor er Kaj?

Efter nogle års pause fra tv-skærmen er halvdelen af det dynamiske – og slidte – mågepar tilbage med en ny makker. Se filmen her.

Mågen Bøje får en ny polsk ven i nyt reklamefremstød fra Scandlines. Her ses Bøje (og stemmen bag) sammen med sin gamle makker Kaj. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Scandlines-mågerne Kaj og Bøje viste sig første gang på skærmen i 1997, og var i 10 år med til at øge opmærksomheden og ændre Scandlines image fra statsmonopol til en moderne virksomhed. Gennem deres humoristiske brok har de videregivet budskaberne om afgang hver halve time, masser af plads om bord, kortere overfartstider – og samtidig blev mågerne et folkeeje, skriver Markedsføring.dk

− Det er tre år siden, vi stoppede med at bruge mågerne i vores markedsføring. På trods af det, er der stadig 43 pct. af danskerne, der forbinder mågerne med Scandlines. Det er selvfølgelig den positive indsigt, der har fået os til at relancere Scandlines-mågerne, siger marketingchef i Scandlines Danmark Mette Holde Sidor.

Der er dog sket en væsentlig ændring, idet den ene måge er udskiftet. Bøje har nemlig fået selskab af en hættemåge fra Polen. Piotr hedder den nye karakter, som med sit positive indtryk af Danmark og Scandlines vil give modspil til Bøjes sædvanlige brok over de arbejdsvilkår, Scandlines giver mågerne.

− Det ville være tosset at droppe et univers, der tre år efter sidste film stadig har et exceptionelt højt kendskab og resulterer i en ekstremt høj budskabsforståelse. Ved at genbruge universet, kan Scandlines fortsat få glæde af det, de har investeret i universet tidligere. Men der er ingen tvivl om, at det er svært at gentage en så stor succes, som mågerne var. Derfor så vi os nødsaget til at forny konceptet ved at introducere en ny figur, siger Kenny Brendstrup fra Wibroe, Duckert & Partners.

Kampagnen kommer også til at køre på tv og via andre medier som outdoor og onlinebannere. Som noget nyt er mågerne også kommet på Facebook, så danskerne for alvor kan komme til at lære mågerne at kende.

Mågeuniverset relanceres på tv på mandag, men lanceres allerede i dag på Facebook. Du kan se mere her.