Boconcept-topchef: Det er gået bedre end jeg havde turdet håbe på

Omsætningen og ordreindgangen for møbelkæden Boconcept har i august og september vist sig bedre, end selskabets administrerende direktør havde turdet håbe på, og derfor er tiden nu inde til en opjustering.

Det fortæller Boconcepts topchef, Torben Paulin, til Ritzau Finans, efter at selskabet tidligere på dagen opjusterede sine forventninger til omsætningsvæksten til cirka 5 pct. fra cirka 2 pct. og forventningerne til EBIT-marginen til niveauet 5-6 pct. fra tidligere 4 pct.

- Nu kender vi augusts resultat, og det er jo dejligt faktuelt at læne sig op ad. Desuden er vi forbi 1. september, som ligesom er perioden, hvor vores sæson starter. Sidste år introducerede vi en masse nyheder frem til 1. september, men i år har vi haft meget få nyheder. Jeg har været meget spændt på, hvordan markedet ville reagere på det, og det er gået bedre, end jeg havde turdet håbe på, siger Torben Paulin og fortæller, at møbelkæden nu løbende introducerer nyheder.

Han fortæller desuden, at den Herning-baserede virksomhed kan se fremgang på stort set alle dets markeder, og især går det godt på hovedmarkederne, Frankrig og Tyskland. Tidligere var direktøren bekymret for, om uroen i Kina ville smitte af på koncernens kinesiske salgstal, og den bekymring holder han fast i, selv om salgstallene stadig viser sig fra den pæne side.

- Vi har totalt set stadig vækst i Kina. Det er ikke gået så galt, som man kunne frygte, men man kan også sige, at uroen måske ikke er slået helt igennem endnu, siger Torben Paulin og fortsætter:

- Væksten vil gå mere i stå derude, og så er spørgsmålet jo, hvor meget det kommer til at ramme os, men at markedsforholdene bliver skærpede derude, er jeg ikke i tvivl om, siger han og understreger, at han bygger den antagelse på økonomers udtalelser.

Boconcept igangsætte sidste efterår Horizon 16/17, som er en gennemgribende evaluering af selskabets forretningsmodel og forretningskoncept. Ifølge direktøren har der været en masse effektiviseringer og besparelser at hente i projektet

- Nogle af dem er kommet før, vi havde regnet med, og nogle er mere konsistente, end vi havde turdet håbe på. Så i dag driver vi virksomheden med en større omsætning, men med færre midler end tidligere, siger Torben Paulin.

Boconcept har blandt andet set på de servicer, som selskabet tilbyder franchisetagerne, og hvad franchisetagerne selv skal stå for.

Boconcept-aktien ligger onsdag eftermiddag med en stigning på 17 pct. til 205 kr.