Benzinprisen dykker onsdag

Prisen på en liter benzin falder med 21 øre onsdag formiddag, mens prisen på diesel falder med 10 øre.

Foto: Anders Debel Hansen. Hvis du må en tur forbi en benzintank onsdag, kan du glæde dig over, at benzinprisen falder markant. Prisen på en liter benzin dykker med hele 21 øre onsdag formiddag, mens prisen for en liter diesel falder med 10 øre.
Læs mere
Fold sammen

Hvis du må en tur forbi en benzintank onsdag, kan du glæde dig over, at benzinprisen falder markant.

Prisen på en liter benzin dykker med hele 21 øre onsdag formiddag, mens prisen for en liter diesel falder med 10 øre, skriver tv2.dk.

»Olieprisen er faldet i de seneste dage, og det er den primære årsag. Desuden er dollaren blevet svækket,« forklarer økonom hos Nordnet, Per Hansen, til tv2.dk.

Danske bilister kan generelt glæde sig over billigt brændstof i år. Priserne på benzin er de laveste siden 2010 ifølge en analyse foretaget af den nordjyske bank Spar Nord.

Samme analyse viser, at en gennemsnitlig dansk bilist i år har sparet omkring 1.000 kroner på benzin sammenlignet med samme periode sidste år.

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, forudser, at de lave benzinpriser fortsætter et godt stykke tid endnu. Olieprisen ser nemlig ud til at stabilisere sig på det nuværende lave niveau, og dollarkursen vurderes heller ikke at stige markant i nær fremtid.