Bavarian leverer trecifret millionoverskud

Bavarian Nordic følger de lagte planer med et trecifret millionoverskud på driften i andet kvartal. Årsforventningerne er fortsat et nulresultat.

ARKIVFOTO 2014 af Bavarian Nordic produktion i München. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian kom ud af andet kvartal med en omsætning på 389,1 mio. kr. mod 164,5 mio. kr. året før. Driftsresultatet vendte til et overskud på 125 mio. kr. fra et tab på 73,1 mio. kr. sidste år, og også på bundlinjen var der sorte tal og et overskud på 61,3 mio. kr. mod et tab på 54,9 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

I juni udnyttede den amerikanske regering en kontrakt om udvikling af en multivalent MVA-BN-baseret filovirusvaccine, hvilket bragte den samlede kontraktværdi op på cirka 33 mio. dollar.

Desuden fik Bavarian Nordic i juli en ordre på 133 mio. dollar fra den amerikanske regering for bulkproduktion af koppevaccinenen Imvamune.

- Vi har indgået kontrakter på Imvamune og filovirusvaccine for næsten USD 150 mio. Ordren på Imvamune markerer opstarten på den frysetørrede version og udskiftning af det amerikanske beredskabslager på 20 millioner doser, siger administrerende direktør Paul Chaplin ifølge regnskabet.

Forventning fastholdes

Bavarian Nordic fastholder forventningerne til det økonomiske resultat for 2015 med en omsætning i størrelsesordenen 1000 mio. kr. og et nulresultat af primær drift.

- Omsætningen vil primært hidrøre fra leverance af bulkvaccine svarende til ca. 2 millioner doser af MVA-BN Filo vaccinen i henhold til aftalen med Janssen samt 0,3 mio. doser Imvamune til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager, Public Health Agency of Canada, Canadian Department of National Defence og et asiatisk land, oplyser selskabet i regnskabet for andet kvartal og fortsætter:

- Yderligere omsætning ventes fra igangværende forsknings- og udviklingskontrakter. Forudbetalingen fra options- og licensaftalen om Prostvac med Bristol-Myers Squibb vil blive indtægtsført, når optionen forfalder.

Forventningerne til kapitalberedskabet fastholdes ligeledes.

Det ventes ved udgangen af året at være i størrelsesordenen 1450 mio. kr. og inkluderer en lånefacilitet på 50 mio. euro fra Den Europæiske Investeringsbank.