Bavarian føler sig godt klædt på trods opsigelse

Bavarian Nordic regner ikke med forstyrrelser i udviklingsplanerne, trods at udviklingschefen uden varsel stopper.

Foto: Betina Garcia

Bavarian Nordic regner ikke med forstyrrelser i udviklingsplanerne, trods at udviklingschefen uden varsel stopper. Det fortæller finansdirektør i Bavarian Nordic, Ole Larsen, efter at selskabet onsdag har meddelt, at udviklingschef James Breitmeyer fratræder af personlige årsager.

- Nu har vi Prostvac færdigindrullet. Så det, der skal se udviklingsmæssigt lige nu, er ikke så meget partneraftaler, det er mere klinisk udvikling, og der føler vi os godt klædt på. Så jeg har ikke nogen forventninger til, at James' fratrædelse skal give forsinkelser i den udviklingsplan, vi allerede har lagt, siger Ole Larsen til Ritzau Finans.

Tidligere på året blev selskabets udviklingsafdeling lagt sammen, og to interne kandidater er allerede udpeget som ansvarlige for henholdsvis kræftområdet og infektionssygdomme. Nu skal bestyrelsen vurdere, hvem der skal overtage fra James Breitmeyer i topstillingen.

- Vi skal finde ud af, om det skal være en af de to, der bliver overordnet ansvarlig for udvikling, eller om der skal hentes en ind udefra. Det er noget, som ledelsen skal beslutte sig for, og så skal vi have truffet en beslutning hurtigst muligt, siger Ole Larsen.

Bavarians finansdirektør fortæller, at den kommende udviklingschef skal have erfaring inden for klinisk udvikling, en solid forskningsmæssig baggrund og desuden have erfaring med at indgå partnerskaber og føre et lægemiddel ind i den kommercielle del af udviklingsfasen.

James Breitmeyer nåede at være i Bavarian Nordic i to og et halvt år.

Bavarian-aktien falder onsdag ved 10.45-tiden 3 pct. til kurs 290,50. Aktien har været presset de seneste dage, efter at hedgefonden Kerrisdale lancerede et angreb mod selskabet i dagbladet Børsen mandag - den faldt 4,7 pct. mandag og 2,1 pct. tirsdag.