Barclays' indtægter rammer plet og udbyttet hæves for 2018

Indtægterne var stort set som ventet for den britiske storbank Barclays sidste år, på trods af at bankens indtægter fra handel med værdipapirer og valuta tog et dyk i slutningen af året.

Analytikerne havde stort set forudset Barclays resultat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergio Perez
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De samlede indtægter for 2017 endte på 21,08 mia. britiske pund, og det er næsten helt på linje med analytikernes forventninger om 21,17 mia. pund på denne post, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Det førte til en driftsindtjening på 4,45 mia. pund i 2017.

Bankens finansielle polstring - målt på kernekapitalprocenten, CET1 - landede på 13,3 pct., og det var dermed lidt bedre end analytikernes forventning på 13 pct., fremhæver JPMorgans analytiker Raul Sinha over for Bloomberg.

For 2018 vil den London-baserede bank desuden løfte udbyttet til 6,5 pence per aktie. Det er den første forhøjelse af udbyttet, siden det blev skåret til for to år siden. Samtidig oplyser Barclays, at et aktietilbagekøbsprogram også kan komme på tale.

»Det er næsten 20 år siden, at Barclays sidst benyttede aktietilbagekøb som en måde at sende værdi tilbage til investorerne, men vi forventer, at dette vil blive en vigtig del af mikset fremadrettet,« siger Jes Staley, administrerende direktør i Barclays, ifølge nyhedsbureauet.