Ballade får storaktionær til at overveje Parken-exit

Grundet den megen ballade i Parken-bestyrelsen og internt mellem aktionærerne overvejer den mangeårige storaktionær LD nu alvorligt et salg af sin store aktiepost i underholdningskoncernen. Investeringsforeningen har svært ved at enes med især rigmanden Erik Skjærbæk, der ejer godt 16 procent af Parken.

Parkens storaktionær Erik Skjærbæk har overtrådt reglerne for insiderhandel, da han 10. maj købte 1.300 aktier til en værdi af nær 100.000 kroner, skriver politiken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en årrække med trofast opbakning overvejer Parkens storaktionær Lønmodtagernes Dyrtidsfond alvorligt et salg af sine aktier i den københavnske underholdningskoncern.

Det sker efter længere tids strid i både bestyrelsen og mellem de forskellige aktionærer i det børsnoterede selskab, der blandt andet ejer fodboldklubben FC København, badelandet Lalandia og fitnesskæden fitness.dk.

    Læs også: Banalt skænderi splitter Parken

Uenigheden drejer sig primært om den jyske rigmand Erik Skjærbæks rolle i Parken, da milliardærens facon går meget dårligt i spænd med LDs ageren som storaktionær, og samtidig er LD ikke begejstret for, at den tidligere maskinmester efter mindre end en måned er raget uklar med Parkens nye formand, Lars Johansen.

Den strid kan i værste fald resultere i den nytiltrådte formands afgang, såfremt det ikke lykkes LD at tale parterne til ro.

Det vil være en bet for Parkens storaktionær, som selv håndplukkede den tidligere FIH-direktør Lars Johansen som Flemming Østergaards afløser.

Uenighed med milliardær

LD har ifølge centralt placerede kilder længe været på udkig efter en exit-mulighed fra Parken, da foreningen som helhed er under afvikling og derfor skal forsøge at geare ned på sine største investeringer i den kommende tid.

Som sådan er LD dog ikke under pres for at sælge ud af sine Parken-aktier, men iagttagere vurderer, at foreningen vil være interesseret i at sælge, såfremt der kommer et tilstrækkelig attraktivt tilbud.

Situationen i Parkens bestyrelse og ejerkreds netop nu er langt fra tilfredsstillende, især fordi LD som investor griber tingene meget anderledes an end især Erik Skjærbæk.

Han kom ind i Parken, da han købte en betydelig por­tion Parken-aktier af den konkursramte ejendomsmatador Patrick De Vela.

Støtter med millioner

Hos LD har direktør Carsten Koch ingen kommentarer til, hvilke overvejelser foreningen gør sig om sine Parken-aktier. LD har for nylig deltaget i en kapitalrejsning i Parken, hvor foreningen spyttede over 100 millioner i klubkassen for dermed at sikre Parkens fremtid, blandt andet via en ny bankaftale.

Det er langt fra første gang, at foreningen støtter op om en emission i Parken, da selskabet flere gange tidligere har hentet penge på børsen, når forskellige større projekter, så som køb af Parken eller anlæggets kontortårne, skulle realiseres.

Et salg af aktieposten i Parken kan i skrivende stund indbringe LD lidt over en kvart milliard kroner, hvilket er betydeligt mindre end for et par år siden, hvor foreningens post var mere end én milliard kroner værd. Heldigvis for LD har man købt op i Parken-aktien så relativt tidligt, at aktionæren kan slippe relativt tørskoet ud af sin investering.