Banalt skænderi splitter Parken

Bestyrelsesformand Lars Johansen og milliardæren Erik Skjærbæk enes så dårligt, at det kan true den nye Parken-formands post.

Parkens bestyrelsesformand Lars Johansen er en central del af den splittelse i ejerkredsen, der viser sig i disse dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den voldsomme interne strid i Parkens bestyrelse er tilsyneladende udløst af et banalt verbalt sammenstød mellem den nye formand Lars Johansen og storaktionæren Erik Skjærbæk, skriver Jyllands-Posten.

Milliardæren Erik Skjærbæk, der sidder på knap 16 procent af aktierne, kom fornylig otte-ti minutter for sent til et bestyrelsesmøde, og det fik formand Lars Johansen til at indskærpe, at Erik Skjærbæk skulle møde til tiden og ikke spilde de øvrige bestyrelsesmedlemmers tid. Men den verbale ørefigen var mere end Erik Skjærbæks ego kunne tolerere, og den øvrige bestyrelse fik ifølge Jyllands-Posten klart at vide, at Skjærbæk ikke er en mand, man uddeler reprimander til.

Lars Johansen, der kun har siddet på formandsposten i fire uger, bekræfter episoden. "Det gør man bare ikke," siger den tidligere bankdirektør om forsinkelsen, men vil i øvrigt ikke kommentere yderligere.

Sammenstøddet endte med, at Erik Skjærbæk krævede Lars Johansens afgang som bestyrelsesformand, og det fik den tidligere Carlsberg- og Royal Scandinavia-chef Flemming Lindeløv til at stille sig på Lars Johansens side.

Balladen i Parken-bestyrelsen er en gedigen mavepuster til Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der sidder på knap 30 procent af aktierne. LD-direktør Carsten Koch stod bag indsættelsen af Lars Johansen som formand, ligesom Parkens hovedbankforbindelse Nordea har nikket positivt til udskiftningen af den mangeårige formand Flemming Østergaard med den tidligere FIH-direktør Lars Johansen, der er udset til at være manden, der skal hive Parken ud af den livstruende økonomiske sump.