ATP og PFA bliver frontløbere i kommende OW-sager

Pensionskæmperne ATP og PFA får nøgleroller i de kommende juridiske slagsmål efter OW Bunkers kollaps. De to pensionskæmper er i gang med forberedelserne, erfarer Berlingske.

ARKIVFOTO 2008 af PFA- - Se RB 8/10 2014 13.27. Henrik Heideby stopper ved udgangen af 2014 som administrerende direktør for PFA Pension. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver arbejdet intenst på at samle juridisk skyts i den omfattende OW Bunker-skandale. En række af landets store investorer diskuterer i disse dage uformelt, men tæt med hinanden om sagen.

Alle arbejder på at skabe sig et overblik over sagen, og hvordan den skal angribes juridisk. Her kan både bankerne, advokaterne og revisorerne bag børsprospektet fra foråret blive ramt af søgsmål. Det samme gælder OW Bunkers direktion og bestyrelse samt kapitalfonden Altor, der både stod bag salget af aktierne i foråret, og som havde to pladser i bestyrelsen. Ingen er fredet, som en kilde udtrykker det.

»Der bliver talt rigtigt meget i telefon i disse dage om OW Bunker, og alle er i gang med at vurdere sagen juridisk. Der er ikke nogen afklaring endnu, og det tager noget tid. Men lad mig sige det sådan: Hvis den her sag ikke får et juridisk efterspil, er der jo helt frit spil,« siger en kilde fra en stor kapitalforvalter, der ligesom ATP og PFA har tabt penge på OW Bunkers konkurs, men som ønsker at være anonym.

Ligesom flere andre peger kilden på, at landets to største investorer, ATP og PFA, kommer til at gå forrest for at løfte de kommende sager. Ifølge Berlingskes oplysninger er de to store pensionskasser også klar til at tage den opgave på sig.

»Det bliver ATP og PFA, der skal drive sagerne fremad, og som andre så kommer til at hægte sig på. Sådan ser det ud lige nu,« siger kilden.

Berlingske erfarer, at de to pensionskæmper arbejder intenst på sagen. Men ingen af dem ønsker at udtale sig om OW Bunker på nuværende tidspunkt.

I Dansk Aktionærforening arbejdes der på at samle de mange private opsparere, der har tabt penge på OW Bunker. Indtil videre har over 5.500 privatpersoner med et samlet tab på over en kvart milliard kroner skrevet sig på foreningens liste over personer, der gerne vil lægge sag an.

»Aktionærerne skal gøre op med sig selv, hvordan de vil gøre det. Men det vil da være oplagt, at man taler med de store investorer om, hvordan sagen skal angribes,« siger Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening.