Hver fjerde OW Bunker-aktionær vil kræve erstatning for konkurs

Dansk Aktionærforening har lørdag rundet henvendelse nummer 5.000 fra aktionærer i olieforsyningsselskabet OW Bunker, der vil søge erstatning efter det skandaleramte firmas konkurs.

Dansk Aktionærforening har lørdag rundet henvendelse nummer 5.000 fra OW Bunkers i alt 20.000 aktionærer. De vil søge erstatning.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver fjerde af de aktionærer, der har investeret penge i det nu konkursramte olieforsyningsselskab OW Bunker, er på vej til at kræve erstatning for deres tab.

Dansk Aktionærforening har lørdag rundet henvendelse nummer 5.000 fra OW Bunkers i alt 20.000 aktionærer.

»Vi er oppe på 5.089 nu. Der kommer nok nogle flere, men det er klart, at det nok langt fra er alle de godt 20.000 aktionærer i OW Bunker, der gider at gå i gang med besværet og kræve erstatning,« fortæller direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen.

For en uge siden indgav olieforsyningsselskabet sin konkursbegæring efter en række spekulative olieinvesteringer og et muligt bedrageri for 750 millioner kroner i den Singapore-baserede dattervirksomhed Dynamic Oil Trading (DOT).

Den skandaleramte virksomheds konkurs kommer blot syv måneder efter børsnoteringen i marts, hvor 20.000 privatpersoner og virksomheder købte aktier.

At hver fjerde af dem nu er parat til at sagsøge OW Bunker er »rigtig mange«, lyder det fra Jens Møller Nielsen.

»Det er ret voldsomt. Vi har aldrig set noget lignende,« siger direktøren.

Han fortæller samtidig, at de 5.000 aktionærer har flere forskellige grundlag for at ville kræve erstatning.

»Der er virkelig mange, som vil have det her prøvet ved domstolene, så de forhåbentlig kan få nogle af deres penge tilbage. Der er også mange, der siger, at de er næsten ligeglade med pengene, men at de bare vil have de ansvarlige baryler straffet. Og så er der andre, der siger, at de penge er tabt, og at de bare vil videre, og derfor vælger de ikke at gå med,« fortæller Jens Møller Nielsen.

Hvis man kigger på børskursen, lige inden OW Bunker gik konkurs, anslår Dansk Aktionærforening, at aktionærerne til sammen har tabt omkring 260 millioner kroner.

Jens Møller Nielsen har aldrig oplevet noget lignende.

»Jeg tror ikke, at man i danmarkshistorien finder en så stor børsnotering, der er gået så galt så hurtigt. Det er helt, helt exceptionelt,« siger han.

Dansk Aktionærforening har endnu ikke sat en tidshorisont for, hvornår et søgsmål skal indledes. Og Jens Møller Nielsen tør heller ikke spå om, hvorvidt aktionærerne får deres penge tilbage.

»Vi må som aktionærer - som helt almindelige danskere, der har sat vores sparepenge i en virksomhed i tiltro til den information, vi har fået - forvente, at vi lever i et retssamfund, hvor dem, som har kørt et selskab i sænk, bliver stillet til ansvar. Og så må vi blot håbe på, at der kommer noget erstatning,« siger han.