Apple vil lave iPhone uden knap

Fremtidens iPhone mister den centrale knap - men tidligst i 2017.

Den store knap på forsiden af iPhonen fra Apple er en væsentlig del af designet, men nu overvejer Apple nøje, om den kan undværes på fremtidige modeller. Arkivfoto: Jason Lee, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Designet på fremtidige iPhone-telefoner fra den amerikanske IT-gigant Apple bliver ændret, så den centrale Hjem-knap forsvinder, men det sker ikke før 2017.

Ifølge netmagasinet Apple Insider vil en afskaffelse af Hjem-knappen på forsiden af telefonen kunne gøre selve telefonen tyndere og lettere. Til gengæld vil det give Apple en udfordring, for knappen har en række funktioner indbygget.

En af funktionerne er fingeraftrykslæsningen gennem Touch ID. Hvis knappen forsvinder, skal man kunne sætte sin tommelfinger et andet sted på telefonen og på den måde slippe for at skrive en låsekode ind. Kilder siger til Apple Insider, at fingeraftrykslæsningen vil blive bygget ind i skærmen.

Afgørende del af designet

Apple har allerede indsendt patentansøgninger om netop biometri, som er fagudtrykket for bl.a. fingeraftrykslæsning, og skærme.

På de konkurrerende Android-telefoner af nyere dato er knapperne også forsvundet. I stedet er der digitale »knapper« i rammen omkring skærmen, hvor man kan trykke, som om der var en rigtig knap. Og på smarturet Apple Watch dunker man bare på skærmen for at vække den.

Apple Insider mener dog, at en afskaffelse af knappen udgør en risiko for Apple i forhold til, hvor let iPhone-telefonen er at betjene. Ikke alene er knappen en afgørende del af designet, den gør det også lettere at lære at betjene telefonen som ny iPhone-bruger.