Apple på vej med tablet

Det fyger med rygter om nye produkter fra Apple - maskiner, der hverken er bærbare computere eller iPhones, men et sted midt i mellem.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor iPhone er på vej. En iPhone, som slet ikke er en iPhone, men en Mac. Og som er Apples våben mod såvel Amazons elektroniske boglæser, Kindle, samt det hastigt voksende marked for bittesmå, prisbillige computere.

Det er avisen Financial Times, der beretter om Apples modsvar mod en stribe forskellige markedstrends - herunder stagnerende digitalt musiksalg, hvor folk i stigende grad køber enkeltnumre snarere end hele albums i Apples musikbutik, iTunes Store.

Den såkaldte Tablet Mac har hørt til blandt Apple-tilhængernes favoritrygter i en efterhånden rum tid, men rygterne har indtil videre ikke været andet end rygter, og den nye maskine har ladet vente på sig. Nu er Apple imidlertid gået i tænkeboks sammen med de fire største pladeselskaber om, hvordan salget kan øges - og det projekt, vil blive lanceret i september sammen med en større opdatering af Apples vigende iPod-linje og den påståede nye tablet-Mac.

Trykfølsom skærm
En Tablet PC er ikke en ny opfindelse, men hidtil har ingen producenter formået at få succes med de trykfølsomme alt-i-et computere, der blot er en stor, trykfølsom skærm og ikke noget andet.

Efter iPhonens succes, er det dog muligt, at Apple formår at ændre på det - og Apple vil ifølge avisen sågar gå i krig mod Sony og Amazon, der begge storsælger e-bogslæsere og tilhørende e-bøger fra deres respektive e-boghandler.

Amazons nye Kindle DX er sågar tilpasset aviser og magasiner, der kan udkomme direkte til læseren. Den nye Apple-dims vil angiveligt have en ti-tommer-skærm og derudover minde om en iPod Touch.

Samtidig kan den måske kommende Apple-tablet være selskabets bud på et produkt i den kategori af meget små bærbare, der har fået tilnavnet netbooks. Denne produktgruppe er i hastig vækst både globalt og i Danmark og de fleste producenter - undtagen Apple - har lanceret produkter i kategorien.