Apple kræver censur af nøgenbilleder

Apples iBookstore ville ikke sælge Peter Øvig Knudsens bestsellere om hippiebevægelsen, så længe der var billeder af nøgne mennesker. Nu har forfatteren selv censureret de nøgne mennesker - med et æble.

Æblecensur er det blevet til fra forfatter Peter Øvig Knudsens side, efter at Apple har krævet censur på nøgenbillederne i hippie-bøgerne, hvis de skulle forhandles af iBookstore. Copyright Hippie Selskabet, hippienu.dk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bare bryster, nøgne kroppe og langt hår er et velkendt syn på billeder fra Thylejren, der blomstrede op under hippietiden. Derfor er billederne af de nøgne mennesker unægtelig også en naturlig del af forfatter Peter Øvig Knudsens bestsellere Hippie 1 og 2 om den danske hippiebevægelse.

Men da Apple iBookstore nægtede at forhandle bøgerne, så længe de indeholdt billeder af nøgne mennesker, så forfatteren sig nødsaget til at gøre noget, skriver DR Kultur på dr.dk. Apple afviste at sælge Hippie 1 i foråret, da iBookstore åbnede og nu har de også afvist efterfølgeren Hippie 2.

Apple ville ikke selv stå for at censurere billederne, så nu er Peter Øvig Knudsen tyet til en noget anderledes løsning. Alle blottede kønsdele er blevet dækket i bøgerne - med et rødt æble.

"Vi har diskuteret længe, hvad vi skulle gøre. Og nu har vi så valgt en lidt humoristisk tilgang til det midt i den her alvorlige sag ved at sige "okay, så censurer vi selv de her 47 billeder med æbler", siger Peter Øvig Knudsen til DR Kultur.

Forfatteren kom frem til løsningen efter at have diskuteret det længe med Hippieselskabet, som udgiver de digitale udgaver af bøgerne. Nu er de så kommet frem til løsningen med æblerne, men selvom de bevidst har valgt en humoristisk løsning gennem æblecensur, så er Peter Øvig Knudsen foruroliget over kravet om censur.

"Det er jo farligt for dansk kulturliv, at man får sådan en censurinstans imellem forfatteren og køberen af e-bøger eller andre kulturvarer for den sags skyld," siger Peter Øvig Knudsen til DR Kultur, der forgæves har forsøgt af få en kommentar fra Apple.