Apple køber dansk softwarefirma

Elektronikgiganten Apple har smidt et ukendt beløb for billed-genkendelses virksomheden Polar Rose, der var ejet delvist af Nordic Venture Partners. (opdateret 15:24)

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dansk-svenske virksomhed, Polar Rose, er nu elektronikgiganten Apples ejendom. Det skriver flere svenske medier, der rapporterer, at den Malmø-baserede virksomhed har været særlig interessant for Apple på grund af selskabets ansigtskendelses-teknologi.

Polar Rose var fortrinsvist ejet af Nordic Venture Partners, delvist af svenskeren Jan-Erik Solem, men også den tidligere danske direktør, Nikolaj Nyholm, har haft en mindre ejerandel. Ingen af disse vil dog bekræfte eller kommentere på handlen overfor Business.dk.

Læs også:
Polar Rose går i offensiven

Polar Rose blev berømt for år tilbage, da virksomheden blev udnævnt til at være en af de mest innovative virksomheder i verden af det ansete magasin, Red Herring. Her blev Polar Rose hyldet, fordi virksomheden havde knækket en nød, som ikke engang Google kunne knække.

Polar Rose arbejder med teknologier, der gør det muligt for computere at genkende ansigter - for eksempel i forbindelse med søgninger på nettet. Flere mobiltelefonproducenter forsøger i disse dage at integrere tilsvarende funktioner i mobiltelefonerne - og her introducerede Polar Rose tidligere på året en hel bunke funktionaliteter til netop dét.

Læs også
: Dansk iværksætter-direktør i globalt fokus

Apple har hidtil holdt nallerne fra at integrere den slags i selskabets iPhones. Men det er dog oplagt, at det er dette, Polar Rose skal bruges til.

Polar Rose er baseret i Malmø, men har udviklere flere steder i verden. Selskabet har haft ondt i bundlinjen op gennem årene - men fik for et par år siden en opblomstring, da direktør Nikolaj Nyholm pludselig annoncerede, at Polar Rose nu havde udviklet et plugin til Facebook, der gjorde ansigtsgenkendelse muligt på tværs af brugerens Facebook-billeder.

Ingen af de involverede parter har kommentarer til prisen på Polar Rose og det er uvist, hvad der har været investeret i selskabet gennem tiderne. Ifølge Polar Rose selv, har Nordic Venture Partners i alt spyttet godt 6,1 mio. dollars i selskabet, hvorfor prisen for Polar Rose ganske givet ligger betragteligt over dette niveau.