Ane Uggla sælger fra til fynsk milliardær

Familieejede Maersk Broker, hvor Ane Uggla er formand, sælger virksomhed fra til den fynske rigmand Torben Østergaard-Nielsen.

Arkiv. Bestyrelsesformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla sælger nu virksomheden Maersk Broker Agency fra til shipping- og logistikvirksomheden Shipping.dk Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NOERGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 100 år gamle Maersk Broker, der ejes privat af Mærsk-familien, sælger nu virksomheden Maersk Broker Agency fra til shipping- og logistikvirksomheden Shipping.dk

Shipping.dk er en del af USTC-gruppen, der ejes og ledes af den fynske milliardær Torben Østergaard-Nielsen. Prisen på Maerks Broker Agency oplyses ikke i meddelelsen, som parterne har sendt ud.

Overtagelsen af Maersk Broker Agency styrker Shipping.dk’s position i hele Skandinavien og er et led i selskabets stategi om øget vækst og specialisering inden for agentur og stevedoring.

Maersk Broker Agency blev grundlagt i 1915 af A.P. Møller som et uafhængigt dansk skibsagentur. Ane Uggla satte sig som formand i Maersk Broker i 2012 efter faren Mærsk Mc-Kinney Møllers død.

Maersk Broker er stadig ejet af familien og har intet med hverken familiefonden eller A.P. Møller - Mærsk at gøre.

»Vi er af den klare overbevisning, at Shipping.dk er den rette ejer til yderligere at udvikle Maersk Broker Agency i en branche, der er præget af hård konkurrence, og hvor både volumen og effektivitet er vigtige parametre. Det har været afgørende at finde det rigtige fremtidige hjem for aktiviteterne og ikke mindst vore loyale og dygtige medarbejdere. Det bliver derfor spændende at følge, hvordan de to enheder nu ved fælles hjælp kan vokse,« udtaler Anders Hald, adm. direktør i Maersk Broker.

Shipping.dk driver stevedorevirksomhed og pakhusudlejning, skibsklarering, befragtning, linjefart og spedition. Virksomheden er en del af USTC-gruppen, hvis forretningsområder blandt andet omfatter handel med bunkerolie og tankskibsrederi.

Torben Østergaard-Nielsen, glæder sig over opkøbet.

»Jeg føler helt klart, de to virksomheder på alle måder er et rigtigt godt strategisk match. Jeg har aldrig været i tvivl om, at Maersk Broker Agency er garant for de samme holdninger og værdisæt, som USTC-gruppens kultur bygger på, og er derfor helt tryg ved, at sammenlægningen gavner begge parter og skaber øgede forretningsmuligheder,« siger Torben Østergaard-Nielsen, bestyrelsesformand i Shipping.dk og ejer af USTC-gruppen.