Analytikere: Blandet Mærsk-regnskab kan lægge låg på aktiekursen

Der er både skidt og kanel i det regnskab for andet kvartal, som A.P. Møller-Mærsk har sendt på gaden onsdag morgen, men flere negative forhold kan få investorerne til at se med skepsis på aktien, lyder vurderingen blandt flere analytikere.

Arkivfoto. REUTERS/Phil Noble/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Phil Noble

Der er både skidt og kanel i det regnskab for andet kvartal, som A.P. Møller-Mærsk har sendt på gaden onsdag morgen, men flere negative forhold kan få investorerne til at se med skepsis på aktien, lyder vurderingen blandt flere analytikere.

Den vigtigste forretningsdivision, Maersk Line, viste gode takter i andet kvartal, mens resultaterne overraskede negativt i havneselskabet APM Terminals.

Samtidig er resultaterne belastet af en nedskrivning på knap trekvart mia. dollar og en regning på 200 til 300 mio. dollar for hackerangrebet, der ramte selskabet hårdt i slutningen af juni.

»Det er positivt, at indtjeningen overrasker i Line som følge af højere rater, men jeg synes til gengæld, at volumenerne er svage, i forhold til det vi har set fra konkurrenterne, og derfor er det ikke entydigt positivt i mine øjne,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

A.P. Møller-Mærsk kom ud af andet kvartal med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2059 mio. dollar, hvilket nogenlunde var linje med forventningerne om et EBITDA-resultat på 2071 mio. dollar ifølge et estimat fra Ritzau Estimates.

Resultaterne var bedre end ventet i både Maersk Line, der kan nyde godt af højere rater, og Maersk Oil, hvor olieprisen har været stigende, mens indtjeningen var svagere end ventet i havneselskabet APM Terminals.

»Det er et meget rodet regnskab med både plusser og minusser. Kigger vi på den underliggende forretning, så bliver der leveret bedre end ventet i særligt Line. Det er vigtigt, fordi det skal være den primære drivkraft i det fremtidige Mærsk,« siger Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

»APM Terminals er en anelse pressede, men det ser ud til at kunne isoleres til et par enkelte problemer. Men det er klart, at det er negativt med en nedskrivning på over 700 mio. dollar og en regning for hackerangrebet, som er lidt højere end ventet,« siger han.

Både Michael Friis Jørgensen og Morten Imsgard påpeger desuden, at Mærsk kunne have opjusteret forventningerne til årets indtjening, hvis selskabet ikke var blevet ramt af hackerangrebet.