Analytiker: TDC har gode kort

Danmarks største teleselskab sidder solidt på alle markeder, og det er en attraktiv position.

TDCs position på telekommunikationsmarkedet er enestående i Europa, og det vil give koncernen gode kort på hånden, når den nu skal sælges. Arkivfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC står med ualmindeligt gode kort, når telekoncernen nu skal sælges.

Det vurderer teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult.

»TDC er en fantastisk obligation. Det er en stabil og veldrevet virksomhed med en god markedsposition, som meget få andre teleselskaber i Europa har - på et marked, hvor konkurrencen er benhård, og hvor priserne ligger i den lave ende af Europas. TDC genererer et stabilt cashflow og en ditto indtjening og klarer sig bare godt,« konstaterer John Strand over for Business.dk.

Men TDC er også så stor, at myndighederne er efter dem.

»Det kan godt være, at myndighederne er efter TDC. Men TDC står i den lykkelige situation, at mange af konkurrenterne er større amatører, end TDC selv er. Det har taget fem år for de 15 fiberselskaber at finde ud af, at de skal arbejde sammen. Telenor købte Cybercity til overpris uden at have udnyttet synergien. Og Telia har forsøgt at komme ind på det danske bredbåndsmarked utallige gange, og det er aldrig lykkedes. Nej, TDC klarer sig godt,« siger John Strand, der derfor forventer, at interessen for at blive medejer af Danmarks største teleselskab vil være stor.