Analysehus spår mere modvind for containerrederier

Der er mere modvind forude til de største containerrederier trods et fald i indtjeningen i tredje kvartal.

Efter at have haft positive marginer i de to første kvartaler i år blev marginen negativ med 1,8 pct. for de 14 største containerrederier i tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Det vurderer analysefirmaet Alphaliner i et nyhedsbrev.

Efter at have haft positive marginer i de to første kvartaler i år blev marginen negativ med 1,8 pct. for de 14 største containerrederier i tredje kvartal.

Den øgede indtjening fra lavere omkostninger til brændstof i år blev mere end eroderet væk af faldende mængder og faldende rater.

Marginerne ventes at blev endnu dårligere i fjerde kvartal, skriver Alphaliner, der venter, at endnu flere rederier vil få endnu større negativ driftsmargin og dårlige resultater.

Den gennemsnitlige indtjening per tyvefodscontainer (teu) i ti af rederierne faldt med 17 pct. i tredje kvartal, mens rateindekset CCFI faldt 27 pct. I tredje kvartal var indekset på 821, mens indekset gennemsnitligt i oktober og november har ligget på 765, oplyser Alphaliner.

Halvdelen af rederierne har dog rapporteret positive marginer, men gennemsnittet er minus 1,8 pct. I første kvartal var den gennemsnitlige margin hos de 14 rederier 5,2 pct., og i andet kvartal var den 2,4 pct.

Det samlede antal transporterede containere faldt med 1,5 pct. i tredje kvartal.