ALK sælger europæisk veterinærforretning

I Europa er ALK-Abelló den førende virksomhed på markedet for allergivaccination. Her fra Direktionen, Direktør Jens Bager. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

ALK-Abelló meddeler mandag morgen, at selskabet har indgået en aftale om at sælge sin europæiske veterinærafdeling til svenske Fidelio Capital.

Salget inkluderer de tilhørende produktionsfaciliteter i Holland, oplyser ALK, der ikke oplyser den endelige salgspris, men regner med en positiv effekt på 40-50 mio. kr. på de frie pengestrømme i selskabet.

- Frasalget er en del af ALK's igangværende bestræbelser på at forenkle forretnings­strukturen og fremskynde tilpasningen af produktporteføljen. Som beskrevet i regn­skabet for tredje kvartal er det ALK's forretningsstrategi at fokusere salgsindsatsen på standardiserede og evidensbaserede produkter til human brug, som for eksempel porteføljen af tabletvacciner, skriver selskabet i meddelelsen.

Salget ventes endeligt gennemført den 30. december, og det får ikke nogen betydning for ALK's forventninger til 2015. Provenuet vil blive bogført under særlige poster.

ALK's europæiske veterinærforretning ventes at ramme en omsætning på 30 mio. kr. i 2015.

/ritzau/FINANS