ALK-topchef: Kan ikke pege på årsag til afdæmpet kvartal

ALK-Abellós salgsvækst løjede af i tredje kvartal, uden at der kan peges på nogen decideret årsag.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller administrerende direktør i allergivaccineselskabet, Jens Bager, der modsat kan glæde sig over, at selskabets spareprogram, Simplify, giver resultater og medvirker til at løfte forventningerne til driftsindtjeningen.

- Salget i tredje kvartal har været på et lidt lavere niveau, end det var i de første to kvartaler. Derfor har vi dæmpet halårsforventninger en smule. Der er ikke nogen specifik forklaring. Der er ikke tale om en større afvigelse, og vi forventer egentligt et pænt fjerde kvartal, siger Jens Bager til Ritzau Finans.

ALK venter nu en vækst i omsætningen fra basisforretningen, opgjort uden milepæls- og royaltybetalinger fra partnere, på 3 pct. i lokal valuta mod tidligere 3-5 pct.

Forventningen til driftsresultat præciseres til gengæld opad til størrelsesordnen 400 mio. kr. mod tidligere 350-400 mio. kr. Og selv om en del af årsagen er, at forventningerne modsat tidligere nu tager højde for royalties og ekstra milepæle, ud over de 100 mio. kr., ALK modtog fra sin japanske partner Torii i september, så er der også et element af lavere omkostninger.

- Vores simplify-program har betydet, at omkostningerne ligger på et lidt lavere niveau, og derfor kan vi opjustere, siger Jens Bager.