ALK-topchef: Glæder sig over fremdrift i pipelinen

Mens ALK-Abellós tredje kvartal kun bød på små afvigelser i forhold til selskabets egne forventninger, så er der grund til at glæde sig over udviklingen i pipelinen, mener selskabets topchef Jens Bager.

Foto: CHRISTIAN CHARISIUS.
Læs mere
Fold sammen

- Vi har fået indsendt registreringsansøgning i Rusland for vores græstablet, og vi har fået indsendt registreringsansøgning i Australien for vores husstøvmidetablet. Desuden venter vi meget snart en japansk registreringsansøgning for tabletten mod japansk cedertræsallergi, siger Jens Bager til Ritzau Finans.

I USA er partneren Merck også i fuld sving med at forberede en registreringsansøgning for husstøvmidetabletten.

- Som det ser ud lige nu, så venter vi, at den indsendes i starten af det nye år. Så det er først og fremmest fremdriften i pipelinen, jeg kan glæde mig over. Der sker rigtigt meget for tiden, siger Jens Bager.

Også kommercielt hersker der travlhed i med at forberede lanceringen af nye produkter. Vigtigst i det nye år bliver den europæiske og japanske lancering af ALK's tablet til behandling af allergi over for husstøvmider.

- Vi håber stadigvæk at se lanceringen (fra partneren Torii, red.) af husstøvmidetabletten i Japan i det nye år. Lige nu venter vi også på de første prisgodkendelser i Europa for husstøvmidetabletten. Så det, vi håber og tror på, er, at vi kommer til at lancere i de første lande i Europa først i det nye år. Vi håber og tror på, at de første lande, hvor den lanceres, bliver Tyskland og Danmark, siger Jens Bager.

Netop husstøvmidetabletten er udset som et vigtigt vækstlokomotiv, der skal sørge for, at ALK fremover får et langt mere globalt fingeraftryk.

Det skyldes ikke mindst, at husstøvmideallergi er langt mere udbredt end pollenallergierne, der per natur er mere regionale. I Nordeuropa er der eksempelvis typisk birkepollenallergi, mens der optræder japansk cedertræsallergi i Japan. Husstøvmideallergi påvirker derimod mennesker hele kloden rundt, og det er desuden en helårslidelse i modsætning til pollenallergierne.