Air France-KLM fløj fra forventningerne i 2015

Det fransk-hollandske flyselskab Air France-KLM lettede sig over forventningerne i markedet med sine resultater for 2015, hvor både toplinjen og driften viste sig bedre end ventet blandt analytikerne.

Det fransk-hollandske flyselskab Air France-KLM lettede sig over forventningerne i markedet med sine resultater for 2015, hvor både toplinjen og driften viste sig bedre end ventet blandt analytikerne. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPP GUELLAND

Air France-KLM omsatte således for 26,1 mia. euro sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 25,7 mia. euro.

Det blev omsat til et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2,45 mia. euro mod ventet 2,22 mia. euro. På EBIT-niveau tjente Air France-KLM, der stadig er i gang med at effektivisere og i den forbindelse skære job, 816 mio. euro mod ventet 706 mio. euro.

Det var samtidig en fremgang fra et EBIT-underskud på 129 mio. euro året før, og det er første gang siden 2010, at selskabet leverer et positivt driftsresultat for hele året. Det var særligt faldende brændstofpriser på grund af de lave oliepriser, der trak op i resultatopgørelsen.

På bundlinjen tjente luftfartsselskabet netto 118 mio. euro mod ventet 117,2 mio. euro blandt analytikerne.

Air France-KLM noterer sig desuden, at den samlede passagertrafik sidste år gik frem med 2,8 pct., mens kapaciteten blev øget med 2,3 pct.