Aarhusiansk fødevarecenter vil tredoble antal ansatte

Agro Food Park ved Aarhus har store ambitioner om at tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030.

Agro Food Park, der tæller 1000 ansatte inden for produktudvikling og forskning i fødevarer, har store vækstplaner. I 2030 skal innovationscentret beskæftige 3000 personer og tidoble antallet af etagemeter. Arkivfoto. Scanpix/Axel Schütt Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto. Scanpix/Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Agro Food Park, der er et innovationscenter ved Aarhus inden for produktudvikling og forskning i fødevarer, vil tredoble antallet af ansatte fra 1000 til 3000 i 2030.

Det er ambitionen med en udviklingsplan, der præsenteres onsdag, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

»Fødevareerhvervet skal udvikle sig - vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye innovative samarbejder med åbent sind,« siger Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer.

Det er Landbrug & Fødevarer, der ejer Agro Food Park. 75 forskellige virksomheder med tilsammen 1000 ansatte arbejder i dag ved innovationscentret i Skejby i det nordlige Aarhus.

Agro Food Park et slags bofællesskab for virksomheder, der alle har det til fælles, at de beskæftiger sig med forskning inden for fødevarer.

Inden længe vil Agro Food Park også blive adresse for mejeriselskabet Arla's nye globale innovationscenter.

De mange nye medarbejdere betyder, at innovationscentret vokser fysisk. Planen er at tidoble Agro Food Park's areal til 300.000 etagemeter i 2030.

I Aarhus Kommune ser teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) frem til, at planen om en udvidelse af innovationscentret realiseres.

»Agro Food Park er på mange måder et billede på, hvordan fremtidens erhvervsområde skal se ud.«

»Det er tæt og intenst, det bringer medarbejderne sammen, og så er det bundet op på letbanen,« siger Kristian Würtz med henvisning til centrets placering nær den kommende letbane i Aarhus

Udviklingsplanen præsenteres onsdag i Aarhus for 300 topfolk inden for landbrugs- og fødevaresektoren.