Samsung udfordrer Apple med TV-boks

Det nye mediecenter, der går under navnet HomeSync, kan det samme som Apples TV-boks - og en smule mere. Den forventes på markedet til april.

Boksen har en hukommelse på hele én terabyte, som kan deles op blandt otte brugere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung og Apple har gennem lang tid været bitre rivaler på mobilmarkedet. Nu ser det ud til, at krigen mellem de to teknologigiganter fortsætter på en helt ny front med Samsungs lancering af et mediecenter til fjernsynet.

Samsung HomeSync er navnet på TV-boksen, og ud fra de specifikationer, som Samsung har afsløret, ligner det en meget seriøs udfordrer til Apple TV.

Læs også: Apple TV bliver mindre og hurtigere

Kan det samme - og lidt mere

HomeSync får alle de samme funktioner som Apple TV - og mere til. HomeSync vil køre via Android, og den vil gøre det muligt at tilslutte og synkronisere alle former for Androidbaserede enheder, om det så er TV'et eller mobile enheder.

Dermed skal man kunne streame videoer og billeder direkte fra telefonen eller tavlecomputeren til fjernsynet på samme måde, som det er muligt med Apple via Airplay-funktionen. En anden fordel med Android og Google Play er desuden, at man vil kunne tilføje tredjepartsprogrammer, der giver adgang til endnu flere funktioner.

Tilslutningen kan ske trådløst via Wi-Fi eller Bluetooth, mens der naturligvis er en HDMI 1.4-udgang. Selve hjernen i boksen bliver en dualcore Gaia-processor fra Xigmatech, der kører med en klokfrekvens på 1,7 GHz.

Derudover vil der være USB 3.0, Micro-USB samt optiske lydudgange.

Stor hukommelse til flere brugere

En af de største fordele i forhold til Apples mediecenter er dog harddisken. Ud over en lille SSD på 8 GB får HomeSync nemlig en hel terabyte hukommelse (svarende til 1.000 gigabyte) til spil, film og applikationer, som man kan downloade direkte fra Google Play-butikken.

Læs også: Spilproducent udfordrer Apple i kampen om stuen

Da der skal meget til for den gennemsnitlige bruger at fylde en hel terabyte med medieindhold, har Samsung gjort det muligt at dele pladsen blandt op til otte brugere. Det bør være nok for de fleste familier.

Da hver bruger også kan få sin andel af harddisken krypteret, kan man desuden holde sine mediefiler skjult for andre brugere. Dermed bør de fleste kollektiver også trygt kunne deles om denne medieboks, uden man får gjort sine pinlige filmpræferencer til skue for de andre beboere - så længe man altså husker at logge af efter brug.

I butikkerne til april

Samsung Homesync bliver efter alt at dømme et utrolig stærkt supplement til det sydkoreanske selskabs i forvejen mange, populære fjernsyn.

Prisen på TV-boksen er endnu ikke blevet bekræftet, men Samsung hævder, at den vil komme på butikshylderne i april måned. Hvorvidt det også gælder i Danmark vides på nuværende tidspunkt ikke.

Læs også: Samsung klar med Galaxy S IV om få uger

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.