Pinterest vinder over netpirat

Kinesisk domænehaj har købt over 160 danske netadresser men mister nu det sociale medies danske adresse.

Pinterest, som er et socialt medie til deling af billeder og filmklip, har vundet retten til sit eget navn i en dansk netadresse. Arkivfoto: Lionel Bonaventure, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske foto- og filmdelingsnettjeneste Pinterest overtager nu den danske netadresse pinterest.dk, som en kinesisk netpirat har siddet på i tre år.

Pinterest, som blev åbnet i marts 2010, har netop sikret sig retten til adressen www.pinterest.dk, efter at Klagenævnet for Domænenavne, som afgør stridigheder om danske netadresser, har givet selskabets danske advokat ret i, at det kinesiske selskab Zhoumurong i Shenzhen skal aflevere adressen. Zhoumurong købte pinterest.dk i september 2011.

Pinterest er et socialt medie til deling af fotografier og filmklip og havde i sommeren 2013 omkring 70 millioner brugere på verdensplan, heraf de 71 procent i USA.

Køber adresser op med stavefejl

Zhoumurong er kendt som en af de såkaldte domænehajer, som opkøber netadresser med det formål at sælge dem dyrt videre. Mange af adresserne har »indbyggede« stavefejl, så man lander dér, hvis man taster forkert på en kendtere adresse.

Zhoumurong ejer således også adressen www.instagram.dk og har i alt købt 163 danske netadresser. Selskabet har tidligere tabt en tilsvarende sag til Google i Danmark.

Det er ikke tilladt at købe netadresser for at sælge dem dyrt videre, og derfor har klagenævnet nu besluttet, at Pinterest senest midt i juni overtager rettigheden til www.pinterest.dk.