Nokia og TDC slutter fred

Først forlød det at TDC ville smide Nokia ud af butikkerne. Nu slutter de to fred.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Nokia i næsten måned sender sit flagskib, Lumia 920, til salg i Danmark, vil man også kunne købe en af slagsen hos TDC. Det står klart efter at TDC i dag meldte ud, at de to selskaber alligevel er nået til enighed om, hvordan Lumia 920 og dens lillebror, Lumia 820 skal markedsføres.

Det skriver mobilsiden.dk

For et par dage siden udbrød der ellers ballade, da det kom frem, at TDCs indkøbschef Morten Steen Jensen havde orienteret TDCs butikker om, at Lumia 920 og 820 ikke ville komme på hylderne hos TDC. Årsagen var, at Nokia tilsyneladende ikke havde ønsket at hjælpe TDC økonomisk med at markedsføre mobilerne i butikkerne.

Normalt med støtte

Det er normalt at mobilproducenter på forskellig vis yder støtte til salget af deres egne mobiler - eksempelvis via udsmykning af butikker, reklamer eller annoncer og meget andet, og Nokia har senest i forbindelse med lanceringen af selskabets første mobil med Windows Phone, Lumia 800, været yderst aggressive i deres markedsføring.

Netop Lumia 920 ventes med spænding, fordi mobilen betragtes som en af de mere innovative indspark på smartphonemarkedet i en rum tid. Blandt andet leveres mobilen med trådløs opladning, en trykfølsom skærm, der kan bruges med vanter på - og så en kamerateknologi, der ifølge udenlandske mediers anmeldelser skulle være ganske imponerende.

Dertil kommer, at Lumia 920 er den første Nokia-mobil, der lanceres med det kommende Windows Phone 8.