Nokia vil sælge sit hovedkvarter

Den finske mobilgigant søger med lys og lygte efter nye indtægter og forsøger nu at sælge sit hovedkvarter ud til Østersøen.

Nokias hovedsæde i Espoo ud mod Østersøen er sat til salg. Foto: Benjamin Suomela, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den pressede, finske mobilgigant Nokia har sat sit hovedkvarter til salg for at rejse flere penge.

Nokia håber at kunne få mellem 200 og 300 millioner euro - mellem 1,49 og 2,23 milliarder kroner - for hovedsædet i Espoo nær hovedstaden Helsinki, oplyser den finske avis Iltasanomat.

Nokia er hårdt presset af et vigende salg, efter at mobilgiganten skiftede kurs og lagde alle sine æg i den amerikanske softwaregigant Microsofts kurv ved at satse fuldtud på Windows Phone som nyt styresystem på alle Nokia-smartphonetelefoner.

Ny topmodel skal skabe succes

Salget af telefonerne i Lumia-serien har ikke været overvældende. To millioner styk blev der solgt i årets første kvartal, fire millioner i det andet kvartal. Nokia kæmper med næb og kløer for at få bragt salget i vejret, hvilket den nye topmodel, Lumia 920, skal medvirke til. Den vil snart kunne købes også her i Danmark.

Til gengæld falder salget af Nokias store base af mindre avancerede mobiltelefoner, fordi mange har opfattet systemskiftet som et signal om, at Nokia er ved at fase disse telefoner ud.

Sydkoreanske Samsung overhalede i begyndelsen af 2012 Nokia som verdens største mobilproducent, en position, som Nokia ellers har bestridt gennem mere end ti år.

»Vi vurderer forskellige muligheder for de dele, som ikke er kerneforretningen, f.eks. ejendommene. Dette indbefatter hovedkontoret,« bekræfter Nokia-talsmand Maija Taimi over for nyhedsbureauet Reuters.

Nokia vil dog næppe forlade hovedsædet, hvis glas- og stålbygninger ligger ud til Østersøen, men derimod sælge bygningerne og efterfølgende leje sig ind.