Nokia gør grin med iPhone 5

Selv om Nokia netop har sat hovedkvarteret til salg på grund af pengemangel, finder finnerne alligevel anledning til at gøre grin med Apple

Lumia-serien er kendetegnet af at være meget farverig, i modsætning til Apples sorte og hvide iPhones. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Scenariet er som følger: Apple lancerede i 2007 deres bud på en moderne mobiltelefon på et tidspunkt, hvor finske Nokia sad på over 50 procent af markedet for smartphones.

Fem år senere - i 2012 - er Nokias markedsandel kun ganske få procent, selskabet har fyret i tusindevis af ansatte, lukket fabrikker og projekter og baserer nu sin fremtid på et styresystem, der ikke er deres eget. Og nu er det endda kommet frem, at Nokia leder efter en køber til sit hovedkvarter i Espoo, Finland.

Imens er Apple blevet verdens største teknologiselskab, fortrinsvis på grund af iPhonen - og selskabet forhandler med de californiske myndigheder om lov til at udbygge hovedkvarteret i Cupertino ganske voldsomt.

Alligevel har finnerne med stor selvtillid fundet anledning til at gøre grin med iPhone 5 i en ny reklame, som selskabet lagde på Youtube i går. I reklamen fremstilles Apples iPhone-virkelighed som grå og trist, mens Lumia-serien fremstilles som sprudlende og farverig.

Nokia står foran en af selskabets største lanceringer nogensinde, når de i løbet af de næste par måneder sender deres første Windows Phone 8-mobiler på markedet - og på forhånd har begge de to annoncerede mobiler fået masser af ros, men er også blevet mødt med skepsis fra aktiemarkederne.

Se videoen her: