Google kan indlede kampen om de smarte ure

Smarture ser ud til at blive den næste store satsning på mobilmarkedet. Google kan have sit ur klar allerede til sommer, men også Apple og Samsung vil med på vognen.

Dette ur er blot et reklameur fra Google. Deres kommende smartur vil være noget mere avanceret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge avisen Financial Times arbejder Googles Androidhold på et såkaldt smartur, der skal fungere som en forlængelse af mobiltelefonen.

Læs også: Italiensk Android-ur er ren James Bond

Der vides utrolig lidt om uret, men Financial Times har fundet en patentansøgning fra 2011, og den beskriver et smartur med to skærme, hvor den ene kan vippes op - på omkring samme måde som et gammeldags lommeur. Uret fra ansøgningen har også en touchscreenbaseret brugerflade og et indbygget kamera.

Ifølge AndroidAndMe.com vil Google-uret kunne blive lanceret ved udgangen af sommeren og være tæt integreret med Motorolas X Phone-telefonen – der i øvrigt også blot er på rygtebasis.

Apple og Samsung med i kampen

Der har tidligere verseret rygter om, at Apple arbejder på et lignende produkt. New York Times skrev for nylig, at de havde talt med anonyme kilder, der hævdede at Apple er i gang med at udvikle et smartur.

Læs også: Var det noget med et iUr ?

For nogle dage siden bekræftede Samsung, at de også arbejder på udviklingen af et smartur.

»Vi har arbejdet på uret i lang tid. Vi arbejder hårdt på at blive færdige med det. Vi forbereder produkter til fremtiden, og uret er uden tvivl et af disse,« sagde Lee Young Hee, en af Samsungs mobilchefer, til Bloomberg.

Stort marked

Smarture ser ud til at kunne blive et helt nyt marked - og en redningskrans for mobilproducenterne. Det kan komme godt af sted, da markedet for mobiltelefoner ifølge Bloomberg Industries er ved at nå et mætningspunkt. Væksten i smartphonemarkedet ventes at stagnere til 9,8 procent i 2017 mod 27 procent i år.

En ny rapport fra Juniper Research spår, at der vil være blevet solgt omkring 70 millioner smarte »wearable devices« (beklædningsenheder) inden 2017. Dette inkluderer både smarture, smartbriller som Google Glass samt diverse typer helserelaterede produkter.

I år vil der i følge Juniper blive solgt 15 millioner af disse enheder, hvoraf 60 procent af salget vil forekomme i Nordamerika og Vesteuropa.

Læs også: Indspark: Ingen tør gå glip af den næste Google

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.