Var det noget med et iUr ?

Rygterne om Apples armbåndsur fortættes - og nu rapporterer flere kilder, at det kommer allerede i år.

Dette er ikke et iUr fra Apple - men måske kommer det til at ligne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et Apple iUr var måske ikke lige det, man gik og forestillede sig ville være Apples næste træk - men senere i år vil vi se et sådant i butikkerne. Og når det kommer, vil det ikke bare være et ur. Det vil være en skridttæller, det vil overvåge dit helbred, og det vil kunne samarbejde med et væld af andre Apple-dimser.

Og så vil det både være lille, fikst og veldesignet. Og helt usædvanlig profitabelt.

Det er nyhedsbureauet Bloomberg der bringer de nye rygter til torvs - men det er ikke første gang, der cirkulerer rygter om iUret. Faktisk har internettets rygtesites i en rum tid beskrevet det hemmelige projekt fra Apple, som giver mening i en verden, hvor det er kommet på mode at overvåge sig selv på kryds og tværs. En teknologiglad gennemsnitsperson vil ofte have have både et GPS-løbeur, en Fitbit skridttæller, en Wifi-badevægt og meget andet - og markedet for sundhedsgadgets er tidligere blevet spået en stor vækst de kommende år.

Sony gør det også

Samtidig arbejder flere producenter, blandt andet Sony, med ur-agtige gadgets, som kan fortælle en, hvad der er sket på ens mobiltelefon, uden at man behøver tage den op ad lommen. Så selv om mange mennesker har erstattet armbåndsuret med uret i deres mobiltelefon, vil et Apple-ur ligge fint i tråd med hvad flere andre producenter roder med.

Ifølge Bloomberg har Apple sågar 100 mand ansat til at udvikle uret, der vil kunne flere af de ting, en iPhone kan i dag. Uret kommer ifølge rygterne til at køre en stærkt begrænset udgave af mobilsystemet iOS. Apple har angiveligt søgt om patent på 79 forskellige opfindelser, der relaterer sig til uret.

Apple har trådt en smule vande den senere tid, hvor nyhederne fra selskabet fortrinsvist har været opdateringer af eksisterende produkter, men selskabet rygtes også på vej med et smart-TV, der skal udfordre de etablerede TV-producenter. Hvad TV-apparaterne angår, har der efterhånden i et par år været rygter om at Apple skulle være interesseret i den tyske producent af luksus-fjernsyn, Loewe.

Apples markedsværdi rundede i går 400 mia. dollars for første gang i et år - men CEO Tim Cook har tidligere lovet, at Apple barsler med bunkevis af nyheder i år.

iUret kan være et af disse produkter, og ifølge flere kilder er Apples øverste chef for design, briten Jonathan Ive, der leder projektet.