Italiensk Android-ur er ren James Bond

I'm Watch er en udvidelse af mobilen, der kan få lov til at blive liggende i lommen. Ringer telefonen, kan du tale direkte til uret - eller ryste armen for at afvise opkaldet.

Det italienske ur ser mere elegant ud på armen, end man umiddelbart skulle forestille sig. Foto: Kurt Lekanger, amobil.no Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Der findes efterhånden en del såkaldte »smarture« på markedet. For eksempel fremviste Sony i fjor sit SmartWatch, og for nylig præsenterede Kickstarter sine Pebble-ure. Derudover svirrer rygterne om et Apple iWatch, der måske kommer allerede i år.

Læs også: Var det noget med et iUr ?

På Mobile World Congress-messen i Barcelona fik vi stiftet bekendtskab med nok et smartur – det Androidbaserede I'm Watch. Det, der gør dette ur spændende, er, at det kører på en tilpasset udgave af Android kaldet I'm Droid 2. Det italienske selskab bag uret hævder, at det er verdens mest avancerede operativsystem til smarture. Om det er sandt, skal vi ikke kunne sige med sikkerhed, men vi kunne lide, hvad vi så, på urets stand i den spanske messehal.

En udvidelse af mobiltelefonen

Selv om uret er ganske stort og forholdsvis tykt, så synes vi, det tog sig godt ud på armen, hvilket kan ses på det første artikelbillede, hvor en kvinde demonstrerede uret.

I'm Watch er tilgængelig i seks forskellige farver, så hvis du synes sort eller hvid bliver for kedeligt, er det også muligt at gå efter gul, rød, blå eller pink.

Læs også: Asus præsenterer ny PadFone - og FonePad

Uret tilslutter sig mobiltelefonen via Bluetooth, og når det er gjort, fungerer den som en udvidelse af telefonen. Det betyder blandt andet, at du kan lade mobilen ligge i lommen og gennemføre telefonsamtaler direkte fra uret. Det er fortsat din mobiltelefon, der udfører samtalerne, men du kan foretage opkald via uret. Med indbygget mikrofon og højtaler kan man også snakke direkte til uret på ægte James Bond-manér. Denne funktion fik vi dog ikke selv prøvet på messen.

Svag hardware

Uret har en 1,54 tommer touchscreen med en opløsning på 240 x 240 pixel. Skærmen virkede ganske skarp og havde klare og fine farver.

Hardwaren består af en 400 MHz singlecore processor, og uret har blot 128 MB RAM og 4 GB lagerplads. Ganske beskedne specifikationer med andre ord. Men det gik forholdsvis fint med at navigere rundt i menuerne, selv om det af og til hakkede lidt. Det er dog næppe meningen, at man skal køre avancerede apps på uret, som man gør på smartphonen. Det er, ifølge vores oplysninger, da heller ikke muligt at køre almindelige Androidapps, men der findes en app-butik, hvor man kan downloade apps særligt udviklet til uret.

Brugerfladen minder om Android men i en noget forenklet udgave. Startskærmen viser tid og dato samt vejret. Derudover er der knapper på skærmen til opkald, e-mail og addressebogen. Glider du fingeren hen over skærmen fra højre side vises en menu med ikoner til de forskellige apps. Her finder man blandt andet forenklede Facebook- og Twitterapps samt kompas og lommeregner.

Man kan modtage og læse SMSer og e-mails på uret, men det er ikke meningen, at man skal kunne besvare dem. Det sker via telefonen.

Ryst armen for at lægge på

Uret har en lille, sej funktion, hvor man kan afvise et telefonopkald blot ved at ryste på armen. Derudover vil uret varsle, hvis telefonen kommer for langt væk. På den måde fungerer I'm Watch også som alarm, hvis nogen forsøger at stikke af med din mobil - eller hvis du glemmer at tage den med ud af døren.

Uret koster via den italienske producents netbutik 1.849 kroner til og med i morgen, hvorefter prisen ryger op på de normale 2.599 kroner.

Du kan se billeder af I'm Watch øverst i artiklen. I præsentationsvideoen nedenunder kan du se, hvordan uret fungerer - og hvad man kan bruge det til:

Læs også: Her er verdens mindste mobiltelefon

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.