Tom Kristensen indstiller karrieren

Racerkøreren Tom Kristensen indstiller karrieren, men han bliver hos Audi som ambassadør.

Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Racerkøreren Tom Kristensen stopper karrieren efter denne sæson. Det har den nidobbelte vinder af Le Mans netop meddelt på et pressemøde på Hotel Nimb i København.

Dermed kører Tom Kristensen sit sidste racerløb nogensinde, når han 30. november kører sidste afdeling af VM-serien i langdistanceløb i Brasilien sammen med Audi-holdkammeraterne Loic Duval og Lucas di Grassi.

»Jeg føler, at jeg er kommet i mål. Jeg har ikke indtil nu kunnet mærke, at tiden var inde. Men den følelse er blevet endnu stærkere de seneste måneder, så jeg lige nu føler, at det er det helt rigtige at indstille min karriere,« sagde Tom Kristensen på pressemødet.

»Jeg føler fortsat, at jeg er i relativ god form. Både fysisk og mentalt. Det gør beslutningen mere rigtig for mig. At jeg kan se alle i øjnene efter en god sæson,« lød det videre fra den danske racer-legende.

Tom Kristensen brugte også pressemødet til at fortælle, at han fortsætter samarbejdet med Audi, hvor han i fremtiden skal være ambassadør og en del af det team, der skal arbejde både mentalt og fysisk med Audis fabrikskørere.

Desuden takkede han alle, der har fulgt ham igennem de 35 år som racerkører - 25 af dem som professionel.

»Det har betydet utroligt meget for mig. Et stort nordjysk tak!,« sagde en berørt Kristensen.