Talentet slog rekorder på stribe i Masters-triumf

Skiftetid: Sidste års vinder Bubba Watson hjælper Jordan Spieth med at få den traditionelle grønne jakke på. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jordan Spieth viste i weekendens finalerunder i US Masters, at han i den grad er fremtidens mand. Natten til mandag dansk tid sikrede han sig sejren i årets første major efter en sidste runde på 70 slag.

Mens Tiger Woods for 18 år siden blev den yngste Masters-vinder nogensinde i en alder af 21 år og 104 dage, skrev Spieth sig ind i historien som den næstyngste nogensinde, 155 dage ældre end Woods var dengang.

Samtidig slettede Spieth en masse rekorder undervejs. Han var den første spiller i 38 år og den femte nogensinde, som har ført Masters fra start til slut, og den første, der har lavet 28 birdies i turneringen. Derudover har han undervejs været den, der har haft den laveste score nogensinde efter både 18, 36 og 54 huller, og efter sidste finalerunde endte han med at tangere Tiger Woods rekord for den samlede score over fire dage på 270 slag. Og havde det ikke været for et misset putt på det sidste hul, havde han også slået den.

En vanvittigt imponerende præstation fra den unge amerikaner, som allerede sidste år varslede, at der var noget helt særligt på vej, da han blev nummer to.

»Det er den største uge i mit liv. At vinde Masters er noget alle golfspillere drømmer om,« jublede Spieth efter den storslåede sejr.

Amerikaneren ser frem til, at han i fremtiden skal slås med nordireren Rory McIlroy om at dominere international golfsport.

»Han har vundet fire majors, det er noget, som jeg kun kan drømme om,« sagde Spieth ifølge BBC efter, at han i Masters sluttede seks slag bedre end Caroline Wozniackis eks-kæreste, der endte på fjerdepladsen, mens engelske Justin Rose og amerikaneren Phil Mickelson delte andenplasen.

»Jeg ser frem til at komme i direkte dueller med ham en del gange i den nærmeste fremtid,« sagde Spieth, som regner McIlroy som en af sine vigtigste rivaler.

»Jordan er 21, og det er fantastisk at overvære. Det er godt for sporten, og jeg sikker på, at han vinder mange flere store sejre,« lød den høflige reaktion fra McIlroy.

Sejren indbringer den unge texaner 1,8 mio. dollars, svarende til 12,7 mio. kr.

Tiger Woods sluttede på en 17. plads i sit comeback på den store scene efter 64 dage væk fra internationale konkurrencer. På niende hul blev han skadet i hånden, og han var plaget af smerter på den sidste ni huller.

»Der var knogle, som hoppede ud af led, men jeg fik presset den tilbage på plads,« forklarede Woods efter finalerunden.