Sikkerhed i Rio bekymrer danske OL-atleter

Bryderen Mark O. Madsen har bedt familien blive hjemme fra OL i Rio på grund af sikkerhedsrisikoen i byen.

Forberedelserne til OL i Rio de Janeiro til sommer er i fuld gang. Men sikkerheden i den kriminalitetsplagede by vækker uro flere steder i den danske OL-delegation.

Bryderen Mark O. Madsen, som deltager ved OL for tredje gang, er så bekymret, at han lader hele familien blive i Danmark under legene i Brasilien.

- Jeg har bedt min kone og mine børn blive hjemme på grund af sikkerheden, siger Mark O. Madsen.

- Sikkerheden er som regel ganske overvældende, og det tror jeg da også, den er i år. Men jeg vil ikke sidde inde i OL-byen og skulle tænke på, hvad der mon sker med min familie ude i byen, siger han.

Han forklarer, at det ville ødelægge hans koncentration under legene, hvis han samtidig skulle tænke på familiens sikkerhed.

- Jeg har aldrig været i Rio, så jeg ved jo i bund og grund ikke, hvordan tingene er. Men jeg ved, at der er områder, man slet ikke skal være i, og at resten af byen også skulle være ret udsat for eksempelvis overfald, siger bryderen.

Mark O. Madsen fremhæver en skrækhistorie om Mauricio "Shogun" Rua, som dyster i den noget voldsommere kampsport Mixed Martial Arts (MMA).

- Jeg læste om en MMA-kæmper, som var blevet rullet af fire mænd med våben. De tog alt fra ham, og han måtte gå flere kilometer tilbage til sit hotel i underbukser, siger Mark O. Madsen.

Også hos Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, vækker sikkerheden under OL bekymring.

- Rio er et svært sted at være. Forurening er det, som har været den bedste historie, men hvis man går bag om det, som er det helt åbenlyse, så er det fattigdomsproblemet, der genererer kriminalitet.

- Vi får stjålet ting, og folk bliver passet op i parken af forbrydere med kniv, siger Thomas Jacobsen, der ærgrer sig over problemerne i Rio:

- De har jo egentlig nogle flotte rammer; flot natur, skøn beliggenhed, fantastisk klima, men de har utroligt svært ved at få samfundet til at fungere.

/ritzau/