Poker - lektion 5

Nu kan vi så gå videre med selve spillet, og med det, det hele handler om, nemlig at få nogle penge ind på midten af bordet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vigtigste element i dit pokerspil er måden, du og dine modspillere byder på. Den bedste oplysning, du kan få om din modstanders spil, er at lægge mærke til, hvordan vedkommende byder. Er det én, der caller ofte, og dermed håber på, at fange noget på floppet. Er det én, der kun spiller med, når han har høje kort, eller er det en aggressiv spiller, der hele tiden raiser, næsten ligegyldigt, hvad han har.

Det er vigtigt at bruge det første stykke tid ved bordet på at lure på sine modstandere og se, om man kan afkode, hvordan de spiller forskellige typer af hænder.

Men hvornår skal du selv calle eller raise? Der er ikke noget endegyldigt svar på det, men som vi skrev i forrige afsnit, afhænger det meget af din position ved bordet. Vi tager udgangspunkt i et 10-mandsbord. Og jo tidligere din position er, jo bedre skal dine kort være for at calle.

Man kan dele positionerne op i tre. De tre første pladser efter Big Blind kaldes early-positions. Her skal man som hovedregel sidde med meget gode kort for at spille sin hånd. Og at kalde i early-position er næsten selvmord, da der er mange spillere efter dig. De næste tre pladser hedder middle-position og de sidste fire pladser kaldes late-position. Er turen nået herover uden at nogen af de foregående spillere har smidt mange penge ind, er det som udgangspunkt et signal om, at ingen før dig sidder med stjernekort. Derfor kan du bedre prøve lykken med en mellemgod hånd.

HUTCHINSONS POINTSYSTEM

Men hvad er så gode kort? Edward Hutchinson har lavet et system, hvorefter man kan pointgive sine kort, hvilket kan give et godt praj om, hvorledes man skal agere.

Det gode ved dette system er enkelheden, så det er nemt at bruge i praksis, når man sidder ved bordet.

Kortene har den værdi, der står på dem - dog med følgende undtagelser:

Es= 16 point

Konge = 14 point

Dame =13 point

Knægt=12 point

10 =11 point

Hertil skal lægges point til, hvis de to kort på hånden:

... er et par = 10 point

... har samme kulør = 4 point

... samme rækkefølge (eks. 5 og 6) = 3 point

... har et enkelt hul (eks 8 og 10)= 2 point

... har to huller (eks 5 og 8) = 1 point

Når du har fået dine kort, regner du lynhurtigt ud, hvad din hånd er værd. Som tommelfingerregel skal din hånd være på mindst 30 point, hvis du skal spille med i early-position. Den skal være på 27 point, hvis du sidder i middle-position, hvorimod du kan nøjes med 25 point i late position. Disse pointsatser er forudsat, at ingen før dig har raised potten. Er det sket, skal de ligge et par point til hver position.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, der er professionel pokerspiller, i samarbejde med Pokermagasinet Ace.