Mads Øland: Der er langt mere doping i sport end før

Direktør for DEF, Mads Øland, siger, at der er mere doping i elitesport, end der var i 1990'erne.

Hvis nogen forestiller sig, at der ikke er ret meget doping tilbage i elitesport, så tager man fejl, siger Mads Øland. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. 1990'erne står som det måske værste årti i nyere sportshistorie, når det kommer til brug af doping blandt sportsfolk - i særdeleshed inden for cykelsport.

Den opfattelse har mange fans nok efter skandalerne i Tour de France og kaskaden af dopingindrømmelser fra aktørerne på den tid.

Men brugen af doping er ikke blevet mindre. Tværtimod.

Det siger direktøren i Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), Mads Øland, der også er direktør for Spillerforeningen i fodbold.

- Dopingproblemerne er ikke blevet ryddet op med Festina-skandalen i 1998 eller skandalen omkring Lance Armstrong og hans cykelhold, eller det vi har set med russerne her i 2016, siger han til TV2 Sport.

- Det vil jeg gerne afsløre - den illusion vil jeg gerne dræbe for alle dem, der ser elitesport og nyder det. Der er doping i elitesport, og det er der på et niveau, der er uacceptabelt højt.

I 1999 blev Det Internationale Antidopingagentur (Wada) oprettet med henblik på at komme de massive dopingproblemer i elitesport til livs.

Det er langtfra lykkedes, lyder det fra DEF-direktøren.

- Når vi sidder internationalt og snakker med de andre spillerforeninger, så er det vores indtryk, at dopingproblemerne er større i dag, end de var, da Wada blev startet i november 1999, lyder det fra Mads Øland.

Samtlige russiske atletikudøvere på nær én blev udelukket fra OL i Rio i august, efter at en Wada-rapport afslørede omfattende og statsstøttet doping i Rusland.

Også mange andre russiske atleter blev nægtet deltagelse ved OL som følge af afsløringerne, ligesom test af tidligere dopingprøver fra OL i 2008 og 2012 har fældet flere russiske atleter efterfølgende.

/ritzau/