Lyngby Boldklub: Stop racismehetzen nu

Lyngby Boldklub er rystet over de racistiske tilråb fra egne fans mod klubbens midtbanespiller David Boysen.

ARKIVFOTO. Lyngby-spilleren David Boysen (tv.) måtte torsdag aften lægge ører til antisemitiske tilråb fra klubbens egne fans i sæsonpremieren i 1. division. Tilråbene fandt sted, da Lyngby åbnede sæsonen med et 0-2-nederlag på udebane til HB Køge. Det er anden gang, at Boysen, der har rødder i Israel, er blevet chikaneret af Lyngbys fans. (se Ritzau historie 261027) Superliga, Lyngby - AGF (1-1). AGFs Adam Eckersley sparker bolden ind foran Lyngbys David Boysen i kampen lørdag eftermiddag d.22.oktober 2011 på Lyngby Stadion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilråb som ’dit jødesvin' og ’du skulle henrettes' mødte Lyngby-spilleren David Boysen under klubbens udebanekamp torsdag aften i 1. division mod HB Køge.

Personerne bag de hadefulde og racistiske ytringer stod på afsnittet med Lyngbys-fans. Flere af dem var angiveligt iført klubbens spilletrøje.

Tilråbende kom efter HB Køges mål til 2-0, hvor David Boysen mistede bolden, og modstanderen herefter slog kontra og scorede.

BT var i går i kontakt med David Boysen, som ikke havde lyst til at udtale sig yderligere om episoden.

Han udtrykte ellers allerede i timerne efter kampen sin store skuffelse over tilråbende via sin Twitter-profil.

Her skrev David Boysen, der har en dansk mor og israelsk far, følgende:

- Tak til (nogle) Lyngby-fans for af svine min familie til, tak for at blive kaldt jødesvin (er konfirmeret kristen i DK) værdsætter støtten.

Fan-gruppe kaldt til samtale

Lyngby Boldklubs administrerende direktør, Brian Lemmeke, tager skarp afstand fra tilhængernes tilråb.

- Det er absurd og ikke acceptabelt. Og at det så kommer fra vores egne fans, det er jo fuldstændig uacceptabelt, siger Brian Lemmeke til BT.Han fortæller, at Lyngby har indkaldt klubbens officielle fanklub ’Blue Vikings' til et møde for at få hetzen mod David Boysen stoppet omgående.

- Jeg ser meget alvorligt på det her, og det giver os anledning til at kigge indad, siger Brian Lemmeke og uddyber:

- Vi har indkaldt vores fan-gruppe Blue Vikings til en dialog for at sige, at det her slet ikke er acceptabelt. Det er vigtigt, at de er klar over, at hele klubben står sammen om det. For vi ønsker simpelthen ikke, at vores fans gør sådan noget mod os.

Brian Lemmeke forklarer desuden, at han endnu ikke ved, hvor mange personer der råbte de hadefulde ord efter David Boysen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, David Boysen oplever hadske tilråb på grund af sit israelske ophav fra dele af Lyngbys fangruppering.

Det samme skete under en kamp i 2011, også mod HB Køge, hvor en 17-årig dreng senere fik en betinget dom for blandt andet at have råbt: ’Jeg slår dig ihjel din fucking jøde’.

Brian Lemmeke understreger, at Lyngby fremover vil slå hårdt ned på racistiske tilråb fra tilskuerpladserne.

- Man er ikke velkommen på Lyngby Stadion, når man ytrer sådan nogle ting på den måde, som de her gør, siger han.

Brian Lemmeke afviser dog, at David Boysen kan blive tvunget til at forlade Lyngby for at slippe for de racistiske tilråb. En løsning, som den tidligere Lyngby-spiller Rajko Lekic ellers foreslår.

- Det må stå for Rajkos egen regning. Vi er rigtig glade for David Boysen i Lyngby Boldklub, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Han er en af vores profiler og en rigtig dygtig fodboldboldspiller, siger Brian Lemmeke.