Kampen om OL-pladser spidser til for danske bueskytter

De danske bueskytter har endnu ingen OL-pladser, og denne uges turnering i Antalya er sidste chance.

Landstræner Niels Dall håber, at den tidligere verdensmester Maja Jager kan være med til at sikre Danmark en OL-plads i bueskydning. Reuters/Suhaib Salem Fold sammen
Læs mere

Hvis danske bueskytter skal skyde ved OL i Rio i august, så er det nu, at pladserne skal hentes hjem. Bueskytterne har endnu ikke kvalificeret sig til OL, og i denne uge er det sidste chance.

Her skal skytterne dyste ved World Cup 3 i Tyrkiet, hvor de sidste OL-billetter er i spil. Bueskytterne havde også chancen for OL-pladser ved EM i maj, men det glippede. Skytterne har dog sat alt ind på at vinde pladser i Antalya.

- Det er noget, vi har arbejdet benhårdt på, så i den optik vil det være rigtigt ærgerligt ikke at få en plads, men vi må også erkende, at konkurrencen er blevet meget hårdere.

- Selv om vores piger har rigtig store talenter, så er det rigtigt svært at konkurrere mod fuldtidsprofessionelle hold, når vi hverken er fuldtidsprofessionelle eller har faciliteterne til at træne som professionelle i Danmark, siger landstræner Niels Dall.

Først skal de danske recurve-skytter forsøge at tage OL-pladser i holdturneringen, hvor herrerne og kvinderne hver især dyster om tre holdpladser. Kvalificerer danskerne sig som hold kommer hele holdet med de tre deltagere også til at konkurrere individuelt.

Skulle det ikke lykkes, kan skytterne dog senere i turneringen forsøge at hive individuelle pladser hjem. Her er der ifølge Niels Dall omkring tre til otte pladser at hente.

Ved seneste OL i London for fire år siden havde Danmark tre kvinder repræsenteret i bueskydning, som deltog både som hold og individuelt.

Der var ingen mandlige skytter med til sidste OL, og det er da også hos kvinderne, at landstræneren denne gang ser de bedste muligheder for at få OL-pladser.

- Det er især Maja Jager og Carina Rosenvinge. De er begge gået meget langt til denne type turneringer og har et rigtigt højt niveau.

- Derfor skal de være i spil om de billetter, og så skal det nok lykkes for en af dem, men i første omgang fokuserer vi 100 procent på holdturneringen, fordi den både giver adgang til holdturnering og den individuelle turnering, siger Niels Dall.

Han vurderer, at de danske kvinder er blandt de syv-otte bedste hold, som har bedst chance for at vinde de sidste tre OL-billetter i holdturneringen.

/ritzau/