Danske håndboldmestre holder på norsk OL-guldvinder

Forsvarsspecialisten Marit Malm Frafjord stoppede karrieren i 2018, men bliver nu i Team Esbjerg til 2021.

Marit Malm Frafjord havde indstillet håndboldkarrieren i 2018, men hun er så glad for at spille i Esbjerg, at hun fortsætter til sommeren 2021. (Arkivfoto) John Randeris/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den norske håndboldprofil Marit Malm Frafjord vil også i det næste halvandet år spille for Team Esbjerg.

Den danske mesterklub oplyser lørdag, at kontrakten med den 33-årige Frafjord er forlænget til sommeren 2021.

Forsvarsspecialisten har to gange været med til at vinde OL-guld med Norge. Det er også blevet til en VM-titel og fire europamesterskaber med det norske landshold.

Esbjerg-træner Jesper Jensen er godt tilfreds med, at Frafjord fortsætter på det vestjyske hold, der har ambitioner om at gøre det godt i Champions League.

- Alle brikker i det puslespil, der udgør vores trup, er vigtige, men nogle er svære at erstatte, og til dem hører Frafjord, siger Jesper Jensen til klubbens hjemmeside.

Marit Malm Frafjord indstillede karrieren i foråret 2018, efter at hun røg ud af Champions League med rumænske CSM Bucuresti.

Efter et halvt års pause genoptog hun ved årsskiftet karrieren i Esbjerg, og det har hun ikke fortrudt. I sidste sæson var hun med til at sikre holdet det danske mesterskab.

Frafjord har også ført an for Esbjerg i Champions League, hvor holdet er på vej videre fra gruppespillet.

- Jeg er kommet godt ind på holdet, det er sjovt at spille, og vi har gjort det godt, også i Champions League, der giver noget ekstra.

- Når vi kan slå Rostov-Don og Bukarest (CSM Bucuresti, red.), kan vi også slå holdene i den anden gruppe og nå kvartfinalen, hvis vi spiller op til vores bedste, siger Marit Malm Frafjord.

I 2008 og 2012 var hun med til at vinde OL-guld med Norge. I 2011 blev hun verdensmester med det norske landshold, som hun også var en del af, da det blev til EM-guld i 2006, 2008, 2010 og 2016.

/ritzau/