Dansk golfduo hylder nyt koncept efter turneringssejr

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard er begejstret for nyt golfkoncept efter sejren i Golf Sixes søndag.

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard triumferede søndag i et nyt turneringskoncept på European Tour. Reuters/Andrew Boyers Fold sammen
Læs mere

Et nyt golfkoncept så dagens lys i weekenden i England, og det blev svøbt godt og grundigt ind i de danske farver.

De danske golfspillere Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard endte således øverst på skamlen i holdturneringen Golf Sixes, der er en del af European Tour og blev spillet i St. Albans.

Det skete, da danskerne i finalen besejrede australierne Sam Brazel og Scott Hend 3-1.

- Det har været en fantastisk uge. Fansene har været fantastiske, og det har været stort at se, hvor mange børn, der har været her.

- Forhåbentlig vælger nogle af dem at spille golf, siger Lucas Bjerregaard ifølge European Tours hjemmeside.

Golf Sixes blev spillet efter et helt nyt koncept for første gang, og forsøget på at gøre golfsporten endnu mere interessant for publikum lykkedes ifølge de danske vindere.

- Det har været nogle sjove dage, som jeg gerne vil have flere af.

- I dag (søndag, red.) blev det lidt mere seriøst, der skulle arbejdes lidt mere, men det har virkelig været sjovt, og jeg tror, at publikum også nød det, siger Lucas Bjerregaard.

16 nationale hold og 32 spillere deltog i turneringsstrukturen, og holdene var inddelt i fire grupper, hvor der blev dystet lørdag, og hvor de to bedste hold gik videre.

Olesen og Bjerregaard lagde ud med at dele point med Holland, hvilket også blev udbyttet af kampen mod England, mens det indiske par blev besejret i sidste gruppekamp.

I søndagens kvartfinale slog danskerne først Frankrig 2-1, og i semifinalen blev Italien besejret med samme cifre, inden Australien blev slået 3-1 i finalen.

I gruppekampene gav en sejr tre point, mens uafgjort kastede et enkelt point af sig, og da der blev spillet seks huller per kamp, så var kampene fyldt med tempo og intensitet ifølge, vurderer Thorbjørn Olesen.

- Det har været nogle meget intense dage. Det føles som om, man har spillet 72 huller eller mere. Seks huller gør det til et meget intenst holdspil, hvor hvert slag tæller.

- Det har været fantastisk, og det danske hold har fået meget støtte, og det er vi virkelig glade for.

- Jeg håbede på en sejr, og Lucas spillede fantastisk, specielt på de sidste seks huller, hvor jeg havde det lidt svært, siger Olesen.

/ritzau/