Dårligt ry kostede Bendtner skifte i sommer

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske har den 4. marts 2016 trukket denne artikel tilbage, idet den i strid med de etiske regler indeholder et navn på kilde, som vi formoder er opdigtet, eller på en kilde, som har afvist eller ikke erindrer at have udtalt sig til journalisten Michael Qureshi. Berlingske beklager.

Er det harmløst at sparke en dør i stykker i sit eget lejlighedskompleks? Er det uskyldige drengestreger at svine en taxachauffør til og piske på taxaen med sit bælte?

Nicklas Bendtner har reelt set kun mærket konsekvenser for sin største bommert, da han fik en megabøde på 842.000 kroner og blev frakendt kørekortet i Danmark i tre år for at køre bil med en promille på 1,75 i København sidste marts.

Men Bendtners øvrige eskapader i London og Københavns natteliv har alligevel brændemærket ham. En hidsig kontrovers med en taxachauffør på Nørrebro, samme aften som holdkammeraterne i Arsenal strøg ud af Champions League, er blot seneste eksempel i en efterhånden lang række.

 

Det er eskapader, der har givet Europas topklubber kolde fødder, når de har overvejet for og imod landsholdsangriberen. Det kom til udtryk i sommer, da Nicklas Bendtner forhandlede med en række klubber om et skifte væk fra Arsenal. Blandt andet spanske Málaga var på banen med et konkret tilbud, men klubben trak sig i sidste ende.

BT var torsdag i kontakt med Málaga-direktør Vicente Casado, der var manden, som trak stikket, da træner Bernd Schuster ellers var klar til at hente Bendtner i Arsenal for 21 mio. kr.

- Vi havde samtaler med Bendtner, det er korrekt. Men vores samlede vurdering var, at vi ikke kunne være sikre på, at der var nok fokus på fodbolden. Der var for mange negative historier omkring ham, som gjorde os usikre. Og så havde han heller ikke spillet i lang tid, siger Casado, der i dag udelukkende fungerer som direktør i Málaga, efter klubben har ansat Mario Husillos som sportsdirektør.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere om forhandlinger med spillere, som ikke er endt i Málaga.

Men udsagnet fra Málaga-direktøren stemmer meget godt overens med den måde, de større europæiske klubber vurderer potentielle nye spillere på. Det forklarer topagenten Joaquin Macanas, der blandt andet har Barcelona-stjernerne Daniel Alves og Sergio Busquets i folden.

- Jeg kender slet ikke nok til, hvad Nicklas Bendtner har lavet uden for fodbolden. Men jeg må bare sige, at image spiller en stor rolle, når topklubberne søger nye spillere. Og de researcher på en anden måde. De har etableret et godt netværk og får informationer om, hvordan spilleren opfører sig uden for banen. Klubberne har ikke lyst til at betale mange penge for en spiller, der kun tænker på natklubber, siger Macanas.

Så det kan få konsekvenser for Nicklas Bendtner med alle de mange nattelivshistorier, når han skal finde en ny klub til sommer?

- Selvfølgelig. Topklubberne har ikke råd til en spiller, der har fokus det forkerte sted. Hedder du Ronaldo, Messi, Zlatan eller Balotelli, så kan du stort set gøre, hvad du vil, fordi de leverer konstant på højt niveau. Men hvis du har en spiller, der ikke har leveret i lang tid og har et dårligt ry, så er det ikke positivt, siger Macanas, der fortæller, at en simpel Google-søgning giver indtryk af Bendtner som en festabe.