Overblik: Her er Bendtners mange eskapader

Nicklas Bendtner føjede natten til onsdag et nyt kapitel til den efterhånden lange historie om den danske fodboldspillers dårlige opførsel udenfor fodboldbanen.

Nicklas Bendtner foran Københavns Byret, inden han modtager dommen for sin spirituskørsel i marts sidste år. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Se listen over Bendtners uheldige eller dumme episoder her:

Maj 2009
Efter et 3-1-nederlag til United tager Bendtner på druk på den fashionable natklub Boujis i London. Han bliver så fuld, at bukserne ryger ned om anklerne på ham, hvorefter han smides ud. Flere fotografer fanger ham med linsen og han ender på forsiderne, men ifølge Bendtner selv var det alt sammen en 'paparazzi-fælde'.

September 2009
Bendtner mister herredømmet over sin dyre sportsvogn og totalskader den på vej til træning. Ufatteligt nok slipper Bendtner helt uden skrammer. Ifølge Bendtner selv kørte han 160 km/t.

September 2011
Bendtner og en 23-årig mand bliver anholdt af det engelske politi på et luksushotel i Gateshead. De skulle angiveligt have været oppe og slås, men politiet løslader dem begge og vælger ikke at rejse tiltale.

November 2011
Efter en landskamp mod Sverige kommer Bendtner om natten i klammeri med en mand på det hotel i Helsingør, hvor spillerne er indlogeret. Manden, der blev overfaldet, udtaler til Ekstra Bladet, at Bendtner angiveligt skulle have sparket ud efter ham, mens andre kilder oplyser, manden selv opsøgte balladen. Politiet kunne efterfølgende ikke finde beviser på, at der skulle have været tale om et overfald.

December 2011
Bendtner bliver igen anholdt af engelsk politi, denne gang sammen med Sunderland-holdkammeraten Lee Cattermole. De bliver sigtet for at have smadret fem biler i Newcastle, men Bendtner bliver senere frifundet, da overvågningsbillederne viser, at han ikke deltog i hærværket.

December 2011
Bendtner bliver stoppet af politiet i sin Porsche for at have kørt 165 km/t i en zone, hvor man kun må køre 112 km/t. Det ender med en midlertidig frakendelse af kørekortet og en bøde på omkring 6000 kr.

Maj 2012
Et halvt år efter bliver Bendtner endnu engang stoppet af politiet. Denne gang i en Audi, hvor han desværre ikke kan fremvise sit kørekort for det engelske politi. Bilen er heller ikke forsikret eller registreret.

Juni 2012
Bendtner fremviser under sin scorings-jubel i EM-kampen mod Portugal et par boxershorts, som han har fået tilsendt af det irske betting-firma Paddy Power. Det er ulovlig reklame og det koster ham efterfølgende en bøde på 735.000 kr., som det irske firma dog betaler. UEFA giver ham også én kamps karantæne, som han afsoner i den første VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet.

Marts 2013
Bendtner bliver stoppet af politiet i København med for meget alkohol i blodet og for at have kørt mod færdselsretningen på Gammel Strand. Han bliver i byretten frakendt kørekortet og skal betale en bøde på 842.000 kr. for spirituskørsel.

November 2013
Ifølge flere engelske medier bliver Bendtner advaret og forhørt af engelsk politi, efter han har været med til at begå hærværk i det kompleks for luksuslejligheder, hvor danskeren bor. Han får en advarsel og bliver efterfølgende løsladt.

Marts 2014
Nicklas Bendtner tér sig i en taxa i København samme aften som Arsenal spiller kamp i Tyskland, hvor Bendtner ikke er med. Da Bendtner bliver smidt ud løber han efter den og indhenter den, hvorefter han råber og gnider sig op ad den.