Carapaz sikrer Ecuador OL-guld i landevejscykling

Richard Carapaz var stærkest og vandt OL-guld i cykling. Wout van Aert og Tadej Pogacar tog sølv og bronze.

Jakob Fuglsang var længe med i finalen, men fik ingen OL-medalje i denne omgang. Christian Hartmann/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Richard Carapaz kørte alene over målstregen og sikrede Ecuador OL-guld efter et flot soloridt på den sidste del af herrernes landevejsløb.

Wout van Aert og Tadej Pogacar vandt henholdsvis sølv til Belgien og bronze til Slovenien efter en spurt i den jagtende favoritgruppe.

Danmarks kaptajn, Jakob Fuglsang, kom ind lidt efter favoritterne og sluttede som nummer 12.

Det skete efter et løb på 234 kilometer med fem stigninger undervejs i området omkring Tokyo.

Et tidligt udbrud prægede den første del af dagen, men på de to sidste stigninger tog favoritterne fat. Fuglsang var godt med i første omgang, men måtte slippe til sidst og levede dermed ikke op til sin sølvmedalje fra OL i 2016.

Danskeren forsøgte sig ellers med et angreb 25 kilometer før målstregen, men blev kørt ind, og så stak amerikanske Brandon McNulty og ecuadorianske Richard Carapaz afsted i en afgørende kontra.

I sidste ende var Carapaz klart stærkest. McNulty blev sat og siden hentet bagfra, og det blev en spurt om sølv og bronze.

Her viste Wout van Aert sig som ventet hurtigst, men der måtte målfoto til for at afgøre, at det var belgieren og ikke Tour de France-vinder Pogacar, der skulle have sølv.

For Jakob Fuglsang blev OL-løbet en slags opmuntring, selv om han ikke kunne gentage bedriften fra Rio de Janeiro i 2016, hvor han fik sølv.

At den 36-årige veteran kunne sidde i frontgruppen blandt de 12 bedste indtil ti kilometer før mål, var en sejr i sig selv, efter den sløje optakt han har haft til OL.

Et skuffende Tour de France sluttede i utide med sygdom, og først fredag var han nogenlunde ovenpå igen.

Med sammenbidt attitude lykkedes det ham at hænge på de bedste, selv om han ofte lignede en mand, der kørte på den yderste grænsen af kroppens ydeevne.

Først da Carapaz og McNulty angreb i slutfasen, knækkede den danske kaptajn, som sluttede 2 minutter og 43 sekunder efter Carapaz.

Hjælperen Michael Valgren trillede i mål som nummer 78, mens Kasper Asgreen og Christopher Juul-Jensen stod af inden målstregen.

/ritzau/