Barcelona-træner: Vi har aldrig taget guldet for givet

FC Barcelonas forspring er skrumpet fra ni til tre point i toppen af Primera Division.

Barcelona: Den spanske mesterskabskamp i fodbold ser mere åben ud end længe, efter at FC Barcelona lørdag aften tabte for anden ligakamp i træk, da Real Sociedad viste sig stærkest og vandt hjemmekampen 1-0.

Selv om medier og fodboldfans længe har taget det for givet, at Barcelona med et forspring på op til henholdsvis 9 og 12 point ned til Atlético Madrid og Real Madrid allerede havde så godt som sparket mesterskabet i hus. Men den følelse har klubben ikke selv haft.

Det siger Barcelonas cheftræner, Luis Enrique, i et interview på klubbens hjemmeside.

- Vi har aldrig sagt, at det ville blive nemt, eller at ligaen var overstået. Det er der blevet snakket om rundt omkring, men ikke af os.

- Vi fører efter 32 kampe, og vi er tre point foran Atlético Madrid. Det er en åben kamp om titlen, og det bedste hold vil vinde.

- I øjeblikket fører vi, og der er ingen grund til pessimistiske tanker efter nederlagene, for det hjælper os overhovedet ikke, siger Enrique.

Der resterer seks runder i Primera Division, og Barcelonas forspring til Atlético Madrid er skrumpet til tre point, mens Real Madrid er yderligere et point efter.

Barcelona har dog den fordel, at holdet er bedst indbyrdes mod begge rivaler. Da indbyrdes opgør er vigtigere end måldifferencen i spansk fodbold, vinder Barcelona mesterskabet ved pointlighed.

/ritzau/