»Utrygt« asylcenter får naboerne til at flytte: De kigger ind ad vinduer og tager fat i dørhåndtagene

Flere naboer til teltlejren for asylansøgere i Næstved flytter nu væk fra kvarteret, fordi de er utrygge for urolighederne i og omkring lejren, skriver Sjællandske.

Asylcenteret i Næstved, hvor lejrchef Kent Nielsen er blevet fyret for at lægge en asylansøger i benlås Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Utrygheden breder sig tilsyneladende blandt naboerne til teltlejren for asylansøgere i Næstved.

Det fortæller en nabofamilie, som ønsker at være anonyme, til avisen Sjællandske. Situationen er ifølge familien eskaleret så voldsomt, at de har valgt at flytte væk fra området.

»De render rundt i vores haver, kigger ind af vinduer og tager fat i dørhåndtagene. Vores børn har ikke lyst til at være her, og så er det altså for galt,« lyder det fra naboen.

Flere personer fra nabolaget har været samlet for at diskutere løsninger på problemet, ligesom de har skrevet breve til både integrationsminister Inger Støjberg og Langelands Kommune, som står for driften af centeret.

Borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen, efterlyser en dato for, hvornår teltlejren kan nedlægges, ligesom Søren Espersen fra Dansk Folkeparti kræver lejren lukket eller flyttet langt væk fra beboelse.

Inger Støjberg oplyser imidlertid, at regeringen ikke har planer om at lukke teltlejren.

Flere naboer har ifølge Sjællandske planer om at flytte fra området, hvis ikke urolighederne omkring teltlejren stopper.