Uenighed om børnetøj førte til knivdrab

Den 58-årige mand, der tirsdag stak sin kone ihjel på Nørrebro, har onsdag forklaret, at drabet skete på grund af uoverensstemmelser om tøjkøb til parrets børn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Min kone blev sur på mig over, at jeg havde købt nye sko til vores mindste sønner.«

Sådan lød forklaringen tirsdag formiddag fra en 58-årig mand, da han i Dommervagten i København skulle forklare, hvorfor han tirsdag formiddag havde dræbt sin 51-årige kone med knivstik i parrets lejlighed på Tagensvej på Nørrebro i København. Det skriver BT.

Foran dommeren erkendte den arabisk-talende mand uforbeholdent drabet på konen, som han havde været gift med siden 1991.

Han var under et skænderi over morgenmaden mandag formiddag pludselig blevet så sur, at han tog en 31 centimeter lang kniv i en køkkenskuffe, gik om bag sin siddende kone og stak hende i brystet. Kvinden blev ramt af tre knivstik i øverste halvdel af venstre bryst og et knivstik i højre bryst.

Parret har fire børn sammen, og ægtemanden havde om morgenen fulgt sine to mindste sønner i skole, mens konen sov.

Ved 10-tiden vækkede han hende fredeligt, og de spiste morgenmad sammen. Her begyndte konen igen at bebrejde ham, at han var økonomisk uansvarlig, fordi han havde købt tøj og sko til de to mindste sønner. Det mente han dog var nødvendigt, fordi de trængte til nye sko, og pludselig slog det klik for ham, forklarede manden i Dommervagten.

Manden har i en årrække lidt af skizofreni, men begyndte for to måneder siden at nedtrappe sin medicin i samråd med lægerne. Han har boet i Danmark i 21 år, og blev pensioneret i 2007. Han har aldrig haft arbejde i Danmark, men har levet af kontanthjælp.

Dommeren besluttede at varetægtsfængsle gerningsmanden i foreløbig fire uger. Desuden blev det besluttet, at han skal mentalundersøges.