Tidligere chef for Bagmandspolitiet renset for mistanke - får nyt job

Tidligere chef var mistænkt for at have brudt tavshedspligt ved at have drøftet en konkret sag med en bekendt.

Morten Niels Jakobsen taler ved en åben høring om hvidvasksagen i Danske Bank på Christiansborg i november 2018. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsadvokaten for København opgiver sagen om brud på tavshedspligt mod Morten Niels Jakobsen, tidligere chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik). Det kaldes i daglig tale Bagmandspolitiet.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Morten Niels Jakobsen har siden 4. september sidste år været fritaget for tjeneste, mens Københavns Politi har undersøgt, om han har brudt sin tavshedspligt ved at have drøftet en konkret sag med en bekendt.

»Den mistanke, der var rettet mod Morten Niels Jakobsen, er nu blevet undersøgt til bunds af Københavns Politi. Statsadvokaten for København har besluttet at slutte sagen, hvilket jeg er enig,« udtaler Rigsadvokat Jan Reckendorff.

Morten Niels Jakobsen vil ikke vende tilbage til Bagmandspolitiet, men vil fortsætte som statsadvokat hos Rigsadvokaten.

»Jeg er naturligvis glad for, at denne sag nu har fundet sin afslutning, og at det er fastslået, at jeg ikke har overtrådt min tavshedspligt,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om Morten Niels Jakobsen selv har ønsket at flytte fra stillingen som chef for Bagmandspolitiet, eller om han er blevet fjernet.

Da der er tale om en personalesag, har Jan Reckendorff ikke yderligere kommentarer, lyder det i pressemeddelelsen.

Det har i flere medier været afdækket, at det er sagen om formodet hvidvask i Danske Banks estiske filial, som Morten Niels Jakobsen skulle have drøftet med en bekendt.

Sagen om hvidvask har Søik efterforsket siden august 2018.

Det er dog ikke blevet bekræftet, at det er den specifikke sag, som var årsag til Morten Niels Jakobsens hjemsendelse.

/ritzau/