Suspendering går ikke ud over par der er ved at blive matchet med et barn

Suspenderingen af AC Børnehjælp går ikke ud over 43 kommende forældre, som er i gang med at blive matchet med et barn.

Der er sat en stopper for ansøgere og nye sager om adoptioner. Det fortæller formanden for AC Børnehjælp, Pia Brandsnes, til Politiken, efter at adoptionsbureauet fredag fik suspenderet sin ret til at stå for adoption på grund af rod i økonomien.

Men suspenderingen får ikke konsekvenser for de par, der er i færd med at blive matchet med et barn.

»De familier, som allerede er blevet matchet med et barn, skal ikke være bekymrede for, at deres match ryger. Det gør det ikke,« siger Pia Brandsnes til Politiken.

Ifølge Socialministeriet drejer det sig om 43 par.

I november kom det frem, at Ankestyrelsen i en rapport havde konstateret rod i økonomien og fejl i sagsbehandlingen i AC Børnehjælp, der er et af de to store danske adoptionsbureauer. På den baggrund blev der iværksat en ny undersøgelse, som ifølge Socialministeriet har »konstateret, at der er store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som myndigheden har modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand«.

Ankestyrelsen har konkluderet, at der derfor er så stor usikkerhed om AC Børnehjælps økonomiske situation og tvivl om ledelsens og bestyrelsens evne, at man bør suspendere bureauets ret til adoption midlertidigt.

Pia Brandsnes er enig i Ankestyrelsens kritik af økonomistyringen, men forklarer også, at de økonomiske vanskelligheder hænger sammen med et generelt fald i antallet af adoptioner.

»Det tager lang tid at udbedre situationen i en organisation, når det er gået så galt som her. Men vi gør vores bedste,« siger Pia Brandsnes til Politiken.

Ifølge flere kilder tyder alt på, at AC Børnehjælps suspendering vil være definitiv.

Pia Brandsnes kan ikke på nuværende tidspunkt svare konkret på, hvad konsekvenserne af suspenderingen bliver.

»Det er der ikke nogen, som ved lige nu,« siger hun.