Sundhedsstyrelsen vil lempe coronaregler i skoler: »Elever skal have så normal en hverdag som mulig«

Når eleverne i næste uge er tilbage i skole, bør de møde ind til en mere normal hverdag. I hvert fald hvis det står til Sundhedsstyrelsen, der nu arbejder på et sæt retningslinjer for skolerne. Flere partier har kritiseret regeringen for, at der ikke er blevet udarbejdet nye retningslinjer for skolerne.

Elever kan se frem til en mere normal hverdag, hvis det står til Sundhedsstyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets mange folkeskoler har i halvandet år levet under vidtrækkende coronarestriktioner. Dette vil Sundhedsstyrelsen nu ændre, så eleverne kan få en mere fri hverdag.

»Vores mål er, at skolegangen bliver så normal som mulig og uden unødvendige afbrydelser. Det, vi kigger ind i, er at udarbejde forslag til lempelser,« forklarer læge Andreas Rudkjøbing fra Sundhedsstyrelsen til Berlingske.

»Vi ser gerne, at elever får en nogenlunde normal hverdag, som man kender den fra før corona, hvor klasser kan samles på tværs, og hvor man kan holde arrangementer som vanlig,« siger Andreas Rudkjøbing.

Ønsket om lempelser kommer efter, at over 40 procent af de 12- til 15-årige nu er blevet vaccineret første gang.

Sundhedsstyrelsen ønsker, at dette skal komme alle skolebørn til gavn.

»Det bidrager til at begrænse samfundssmitten, og det bidrager til at standse smittekæder, at en stadig større del af de 12- til 15-årige bliver vaccinerede,« siger Andreas Rudkjøbing.

Kritik fra flere partier

Oplysningen fra Sundhedsstyrelsen kommer, efter at flere partier i Berlingske onsdag har kritiseret regeringen for ikke at have fået nye retningslinjer på plads.

»Der er mange forældede regler, som for længst burde være annulleret. Det havde været rettidig omhu, at ministeren og regeringen havde ordnet det her for længst, så det ikke var noget, der pressede sig på i mængden af forhold, som skolerne skal forholde sig til op mod skolestart,« udtalte Venstres børne- og undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, til Berlingske.

Hvornår de nye retningslinjer for skolerne er klar, kan Sundhedsstyrelsen ikke oplyse på nuværende tidspunkt. Den kan ikke heller ikke oplyse nærmere om, hvad tiltagene vil indeholde.