Skatteadvokater vil have kommission til at redde retssikkerheden

Det står så skidt til med skatteydernes retssikkerhed, at de danske skatteadvokater opfordrer Folketinget til at nedsætte en kommission, som kan se på problemet. Skatteminister Benny Engelbrecht frygter, at en kommission kan blive en syltekrukke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteydernes retssikkerhed skal forbedres, og tilliden til det kriseramte skattesystem skal genskabes. Sådan lyder det ifølge Politiken fra landets skatteadvokater, som mener, at det står så skidt til med retssikkerheden i det danske skattesystem, at de opfordrer Folketinget til at nedsætte en retssikkerhedskommission.

»Borgere og virksomheder kan ikke længere være sikre på, at de får en fair og ensartet behandling, hvis de støder sammen med skattevæsnet. Og samtidig må de vente så længe på en afgørelse, at det i sig selv kan få nogle skatteydere til at droppe klagen. Derfor er der behov for et stærkt styrket politisk fokus på Skat, så vi kan få genoprettet tilliden til et skattesystem, der ligger ned,« siger Christian Bachmann, som er formand for Danmarks skatteadvokater, til Politiken.

Skatteadvokaterne ser blandt andet gerne, at retssikkerhedskommissionen forholder sig til den nye klagemyndighed Skatteankestyrelsen, hvor antallet af verserende og uafsluttede klager er steget fra 17.500 til 25.000 fra 2013 til 2014. Meningen med Skatteankestyrelsen var ellers at effektivisere klagebehandlingen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) mener dog ikke, at der skal nedsættes en kommission, da han frygter, der vil blive skabt en syltekrukke. Det er bedre at løse opgaverne én for én, siger skatteministeren til Politiken.

Ifølge avisen er der dog opbakning til skatteadvokaternes forslag fra både venstrefløjen og højrefløjen, selv om der dog er uenighed om, om det er en kommission, en arbejdsgruppe eller et udvalg, der skal nedsættes.